Рубрики Статті

Найочікуваніші фільми 2023 року (Частина 1)

Опубликовал
Денис Федорук

2023 рік підготував для глядачів стільки усього цікавенького, що нам довелося розділити статтю на дві частини. До виходу плануються нові роботи таких метрів, як Мартін Скорсезе, Крістофер Нолан, Гай Річі, М. Найт Ш’ямалан, Рідлі Скотт, Дам’єн Шазелл тощо.

Досить щільний графік вартих уваги новинок пов’язаний з тим, що чимало з них були перенесені через ковід, деякі – з інших причин. В цій статті пропонуємо розглянути найочікуваніші прем’єри першого півріччя.

«Операція “Фортуна”: Мистецтво перемоги» / Operation Fortune: Ruse de guerre

Жанр: шпигунський трилер, бойовик, комедія
Дата прем’єри: 5 січня
Де подивитися: кінотеатри

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Супершпигун Орсон Форчун та його команда найкращих оперативних агентів вербують голлівудську зірку Денні Франческо, щоб за його допомогою підступитися до Грега Сіммондса. Цей мільярдер володіє новітньою зброєю, яка може наробити чимало лиха.

Новий фільм Гая Річі на шпигунську тематику за участю купи зірок – таке кіно точно варте уваги глядача. До речі, творці стрічки вирішили змінити початковий задум і відмовитися від злодіїв-українців у зв’язку з повномасштабним вторгненням рф. Наша рецензія тут.

«Вавилон» / Babylon

Жанр: комедійно-драматичний епік
Дата прем’єри: 19 січня
Де подивитися: кінотеатри

Події стрічки відбуваються за часів раннього Голлівуду, коли індустрія почала поступово переходити з німого кіно на звукове. Це тригодинна епічна стрічка, яка розповість про долю різних персонажів, що намагатимуться дістатися Олімпу слави.

Нова робота володаря «Оскара» Дам’єна Шазелла зібрала просто якийсь феноменальний акторський склад. Вона вже має номінації на «Золотий глобус», в тому числі в категорії за «Найкращий фільм – комедія або мюзикл». Певно, незабаром картина отримає деякі номінації на «Оскар».

«Стукіт у двері» / Knock at the Cabin

Жанр: апокаліптичний психологічний фільм жахів
Дата прем’єри: 2 лютого
Де подивитися: кінотеатри

Родина, яка складається з батьків та доньки, вирішує провести відпустку у віддаленій хатинці. Але їх ідилічний спокій переривається з появою чотирьох озброєних незнайомців. Ті вимагають від героїв піти на величезну жертву, щоб запобігти кінцю світу.

Хоча багато глядачів марно досі чекають від М. Найта Ш’ямалана чогось рівня «Шостого відчуття», кожен його фільм це завжди так чи інакше інтрига. «Стукіт у двері», крім того, являється адаптацією роману американського письменника Пола Дж. Тремблі The Cabin at the End of the World, виданого у 2018 році.

«Людина-мураха та Оса: Квантоманія» / Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Жанр: супергеройський екшн
Дата прем’єри: 16 лютого
Де подивитися: кінотеатри

Скотт Ленг та Гоуп ван Дайн разом з Генком Пімом та Джанет ван Дайн беруться досліджувати квантовий вимір. Це призводить до того, що мікроскопічним супергероям доведеться зустрітися з дуже потужним ворогом – Канґом Завойовником.

«Людина-мураха та Оса: Квантоманія» має стати першим повнометражним фільмом у межах П’ятої фази КВМ. Чекаємо на чергову порцію веселих, видовищних та разом з тим небезпечних пригод від Марвел.

«Крід ІІІ: Спадок Роккі Бальбоа» / Creed III

Жанр: спортивна драма
Дата прем’єри: 2 березня
Де подивитися: кінотеатри

Адоніс Крід досягнув усіх висот, про які тільки може мріяти професійний боксер. А ще він побудував сім’ю разом зі своєю коханою Б’янкою. Коли здавалося, що все в житті склалося, Адоніс змушений зустрітися зі своїм похмурим минулим. Його колишній найкращий друг Демієн Андерсон щойно вийшов з в’язниці та вже готовий до бою.

Спіноф серії фільмів про «Роккі» йде приблизно тим самим шляхом, що і самі фільми про «Роккі». «Крід» також потихеньку перетворюється на серіал, а біля його керма влаштувалася головна зірка шоу (це дебют Майкла Б. Джордана як постановника). Що з цього вийде – побачимо вже скоро.

«Крик VI» / Scream 6

Жанр: слешер
Дата прем’єри: 9 березня
Де подивитися: кінотеатри

Сестри Карпентер і близнюки Чед та Мінді Мартіни, яким вдалося вижити після торішньої різанини, вирішують переїхати з Вудсборо до Нью-Йорку та почати життя з чистого аркуша. Хто б міг подумати, що навіть у величезному мегаполісі Примарне обличчя знову знайде своїх жертв.

Після величезного успіху «Венздей» затягнути глядачів у кіно має навіть не головна героїня у виконанні Меліси Баррери, а Дженна Ортега, що грає її молодшу сестру. Зі старої гвардії можна сподіватися хіба що на появу Гейл Везерс, котру зображає Кортні Кокс. Це перший фільм, в якому не братиме участь головна зірка франшизи та її незмінна final girl Нів Кемпбелл.

«Шазам! Лють Богів» / Shazam! Fury of the Gods

Жанр: супергеройський екшн
Дата прем’єри: 16 березня
Де подивитися: кінотеатри

Підліток Біллі Бетсон, разом зі своїми зведеними братами і сестрами, котрі отримали суперздібності у першому фільмі, готові до нових пригод. Але їм доведеться зустрітися з всесильними дочками Атласа, які можуть знищити все на своєму шляху.

Розширений всесвіт DC працює може й не так налагоджено, як основні конкуренти. Та ця історія про підлітка, наділеного суперсилою, виконана за всіма канонами кращих розважальних стрічок, заснованих на коміксах. Має бути весело, драйвово, по-багатому.

«Джон Вік 4» / John Wick: Chapter 4

Жанр: бойовик
Дата прем’єри: 30 березня
Де подивитися: кінотеатри

Високопрофесійний вбивця Джон Вік продовжує свої поневіряння та боротьбу з ворожими найманцями та навіть цілими кланами. Судячи з трейлеру, глядачів чекає не лише звичний для франшизи вишуканий екшн, а також елементи вестерна та самурайських фільмів.

Зараз і не віриться, що колись все почалось з образи на заправці та вбитого песика. «Джон Вік» давно вже перетворився на цілий бренд, причому з власним стилем та особливостями. Постановник Чад Стахельскі попереджає, що від стрічки не варто очікувати хепі-енду.

«Вартові Галактики 3» / Guardians of the Galaxy Vol. 3

Жанр: супергеройський екшн
Дата прем’єри: 4 травня
Де подивитися: кінотеатри

Вартові вирішили надати прихисток стражденним, котрі стали жертвами дій Таноса. Тим часом Пітер Квілл досі не може оговтатися від втрати Ґамори. Та навіть попри глибокі душевні переживання лідер Вартових має повести їх в черговий бій за збереження всесвіту.

З цим фільмом Джеймс Ґанн прощається з КВМ, щоб зосередитися на роботі на посту одного з керівників DC Studios. Постановник неодноразово стверджував, що третя частина може стати останньою стрічкою серії. Але в будь-якому разі її майбутнє буде залежати від рішень «зверху».

«Форсаж 10» / Fast X

Жанр: супергеройський екшн
Дата прем’єри: 19 травня
Де подивитися: кінотеатри

Як запевнив невтомний Він Дизель, на цьому фільмі «закінчиться основна міфологія циклу», щоб це не означало. Відомо, що ювілейний, десятий фільм адреналінової франшизи стане першою частиною нової історії Домініка Торетто та його команди. А її завершення відбудеться в одинадцятій, наче як останній стрічці.

Ми не помилилися, коли схарактеризували «Форсаж» супергеройським екшеном, адже таким він і є. Хлопці вже навіть в космос злітали, тому важко уявити, який «мультивсесвіт божевілля» чекає глядачів цього разу. А колись все починалось з невинних крадіжок DVD-плеєрів.

«Трансформери: Час Звіроботів» / Transformers: Rise of the Beasts

Жанр: науково-фантастичний бойовик
Дата прем’єри: 8 червня
Де подивитися: кінотеатри

У 1994 році двоє археологів Єлена та Ной стають не тільки свідками, а й безпосередніми учасниками давнього конфлікту різних видів трансформерів. В сюжеті фігуруватимуть предакони, терракони та максимали. Від цього протистояння буде залежати доля цілого світу.

Так-так, ми знаємо, що франшиза «Трансформери» давно вже перетворилась на справжній несмак. Але перезапуск у вигляді «Бамблбі» виявився вдалим, а «Час Звіроботів» позиціонується як його сиквел. Що ж, побачимо.

«Флеш» / The Flash

Жанр: супергеройський екшн
Дата прем’єри: 16 червня
Де подивитися: кінотеатри

Це історія становлення супергероя Флеша, який в майбутньому стане одним з членів Ліги справедливості. Молодий вчений Баррі Аллен у результаті нещасного випадку виявляє в собі можливість розвивати фантастичну швидкість. Він планує здійснити подорож у минуле, щоб запобігти вбивству своєї матері. Але цей вчинок призведе до непередбачуваних наслідків.

Бешкетник Езра Міллер повернеться до ролі Флеша, мабуть, востаннє. А ще матимемо нагоду помилуватися двома версіями Бетмена – у виконанні Майкла Кітона та Бена Аффлека.

Disqus Comments Loading...