Рубрики СтаттіІгри

Найцікавіші нові ігри червня 2023 року

Опубликовал
Артем Лисайчук

У червні нас чекає чимало спортивних та змагальних ігор, а також подорож до пекла та нові світи. Про українські ігри ми також не забуваємо.

Greedventory

Жанр: RPG, Sidescroller 
Дата: 17 травня 
Платформа: PC

Традиційно починаємо з пропущених релізів українських розробників. Greedventory — сайдскроллер, клікер, RPG у сетингу сатиричного фентезі. У Steam гра має 75% позитивних рецензій. Більшість відгуків хвалять цікаве поєднання ігроладних механік та гумор, але бідкаються на складність гри.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Street Fighter 6

Жанр: Fighting
Дата: 02 червня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Street Fighter 6 — справжня еволюція для серії з трьома окремими режимами: Fighting Ground, World Tour та Battle Hub. Fighting Ground це класичний режим файтингу, World Tour — сюжетна кампанія в якій ми подорожуємо Метро-Сіті та навчаємося бойових мистецтв у найкращих майстрів.

Battle Hub це практично віртуальна соціальна мережа в якій ми зустрічаємо інших гравців, спілкуємося з ними та, звичайно ж, змагаємося. Поки що ростер складає 18 персонажів, з яких третина абсолютно нові для серії герої. Ще чотири герої входять до Бойового пропуску 1 року та вийдуть згодом.

Diablo IV

Жанр: Action RPG
Дата: 06 червня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Diablo IV повертається до класичного похмурого візуального стилю, який так просили та довго чекали фанати серії. Окрім пекельної візуальної складової гра робить акцент на післясюжетному контенті, світових босах, PvP та онлайн складовій яка перетворює гру практично в MMO.

Такий підхід дещо розмиває відчуття єдиного героя, який здатний врятувати світ та унікальності пригоди, що прийшлося не до смаку багатьом фанатам серії. Наш огляд гри вийде трохи згодом, а поки можна почитати враження після закритого тестування.

Amnesia: The Bunker

Жанр: Horror Action Adventure
Дата: 06 червня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S (Game Pass)

Amnesia: The Bunker мала вийти минулого місяця, але за кілька днів до релізу, що б уникнути перепрацювань, розробники вирішили відкласти гру для додаткового технічного шліфування.

Amnesia: The Bunker це напружений психологічний горор у клаустрофобічних просторах. Цього разу гравця закриють у бункері доби Першої світової війни всього з однією кулею у револьвері та гучною динамо-машиною для освітлення темряви в якій на героя чатує незвідане зло. 

MotoGP 23

Жанр: Racing
Дата: 08 червня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

MotoGP ледве не єдина серія відеоігор про перегони на мотоциклах. У новій частині дозволять грати за відомого перегонника, або ж простувати власний шлях від низів чемпіонату Moto3 до чемпіонського титулу MotoGP. Для новачків мотоперегонів розробники додали систему допомоги на основі ШІ, який асистуватиме на поворотах чи складних ділянках траси. З інших особливостей: можливість створити власну команду, або ж стати частиною вже існуючої; соціальні мережі в яких можна кинути виклик іншим спортсменам та динамічна зміна погоди.

Summer Game Fest 2023 та Xbox Games Showcase 2023

Жанр: Фестиваль відеоігор
Дата: 08 — 11 червня

Літній сезон традиційний час для фестивалів відеоігор, презентацій та гучних анонсів. Офіційне відкриття Summer Game Fest 2023 відбудеться 08 червня о 22:00 і триватиме дві години. Серед учасників PlayStation, Xbox, Electronic Arts, Activision, Ubisoft, CD Projekt Red, загалом понад 40 партнерів, тож чекаємо на гучні анонси.

11 червня о 20:00 відбудеться Xbox Games Showcase and Starfield Direct на якому обіцяють велику кількість ексклюзивів платформи та партнерських ігор, ймовірно покажуть ігролад S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля і точно буде велика презентація Starfield. Шоу триватиме щонайменше дві години та вже традиційно трансляцію можна буде дивитися з українськими субтитрами.

Brewpub Simulator

Жанр: Simulation, Management, Tycoon
Дата: 12 червня 
Платформа: PC
Що може бути краще за прохолодне пиво літнього вечора у компанії друзів!? А як щодо власної маленької броварні та пабу. Експериментуйте, вигадуйте нові сорти пива та керуйте власним пабом, від закупівель до декору та розвитку власного бренду. Тільки не забувайте прибирати після особливо відданих фанатів пінного напою.

Layers of Fear

Жанр: Horror Action Adventure
Дата: 15 червня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Новий Layers of Fear це перезапуск серії психологічних горорів який об’єднує сюжет Layers of Fear та Layers of Fear 2 в одну історію, а також додає абсолютно нового персонажа — письменницю. Кожний герой зіштовхнеться з власними страхами та подолавши їх ми розкриємо таємницю всієї серії. Власники оригінальної гри або її сиквелу отримають знижку на нову гру у розмірі 30%, також Layers of Fear матиме офіційну українську локалізацію на старті.

We Are Eva (Ми — Єва)

Жанр: Platformer
Дата: 16 червня
Платформа: PC

2D-платфомер від українських розробників в якому граємо за дівчину Єву. Основна фішка гри це перемикання між світами та головна героїня Єва, яка постійно звертається до гравця пробиваючи четверту стіну.

F1 23

Жанр: Racing
Дата: 16 червня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Розробники продовжують розвивати сюжетний режим Braking Point, який дебютував у F1 2021. З нових змагань додалися Гран-прі Лас-Вегаса та Катару. Розробники називають F1 23 новим початком для серії. Гра також матиме кросплей між ПК та поточним поколінням консолей, а власники Champions Edition зможуть почати грати на три дні раніше.

Crash Team Rumble

Жанр: Multiplayer Action
Дата: 20 червня 
Платформа: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Будемо відверті, не цього чекали фанати, особливо після чудової Crash Bandicoot 4: It’s About Time. Crash Team Rumble це змагальний мультиплеєр 4v4 з персонажами серії Crash Bandicoot. Розробники ті самі, що робили Crash Bandicoot 4, тому є шанс на веселий екшн, питання лише, як надовго його вистачить.

Aliens: Dark Descent

Жанр: Action Adventure RTS
Дата: 20 червня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Aliens: Dark Descent це сюжетний командний екшен з елементами тактики в реальному часі для одного гравця. Керуємо командою з п’яти бійців, кожний має унікальний клас, спеціалізацію та здібності. Під час вилазок зачищаємо територію, збираємо ресурси та покращуємо власну базу, що б відкрити нові знаряддя знищення Чужих.

Final Fantasy XVI

Жанр: Action Adventure jRPG
Дата: 22 червня 
Платформа: PS5 (також анонсована версія для PC, поки без дати виходу)

Справи у Square Enix останнім часом йдуть не дуже, багато ААА-проєктів виявилися фінансово провальними, тож як і 35 років тому, від успіху Final Fantasy залежить подальша доля видавця. І це помітно по тому, як агресивно компанія просуває ролівку: довгі трейлери, окремий State of Play та навіть відверта орієнтація на західну аудиторію.

Як й інші номерні ігри серії події Final Fantasy XVI розгорнуться у новому світі з новими персонажами та центральною історією про помсту.

FRONT MISSION 1st: Remake

Жанр: RPG Strategy
Дата: 30 червня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Рімейк класичної тактичної RPG вийшов на Nintendo Switch ще минулого року і ось нарешті дістанеться інших платформ в кінці червня. Преса оцінила гру не дуже позитивно, відзначаючи, що рімейк буде цікавим в першу чергу тим, хто захоплювався оригінальною грою і навряд приверне увагу нової аудиторії.

Disqus Comments Loading...