Рубрики Статті

Найцікавіші нові серіали травня 2023 року

Опубликовал
Денис Федорук

У травні виходить декілька новинок, на які особливо хочеться звернути увагу. Це «Сантехніки Білого дому», «Таємниця бункера», а також чекаємо на новий серіал із Залізним Арні. Про усі цікавинки місяця читайте в нашому традиційному матеріалі.

Нові серіали

«Сантехніки Білого дому» / White House Plumbers

Жанр: політична драма
Дата прем’єри: 1 травня
Де подивитися: НВО

Новий проєкт від НВО заснований на романі Егіля та Метью Крогів. Тут йдеться про агентів Говарда Ганта та Гордона Лідді, відомих як «сантехніки Білого дому». Ці оперативники мали виявляти джерела витоку інформації, що стосується національної безпеки країни.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Вони стали ініціаторами вотергейтських крадіжок, котрі в результаті призвели до великого політичного скандалу та відставки Річарда Ніксона. Глядачі побачать усі відомі історичні події з дещо сатиричного боку.

«Маленький вогник» / A Small Light

Жанр: біографічна драма
Дата прем’єри: 1 травня
Де подивитися: National Geographic, Disney+, Hulu

Серіал присвячений неймовірній історії нідерландки Міп Гіс, котра в роки Другої світової війни переховувала єврейську дівчинку Анну Франк та її родину від нацистів. Гіс вдалося зберегти щоденник Анни, в якому та описувала своє життя під час нацистської окупації Нідерландів. Ці записи були видані вже після закінчення війни за сприяння батька загиблої дівчинки Отто Франка.

Поки в росії знімають патріотичні скрєпні блокбастери до свого 9 травня, які не мають жодної художньої цінності, творці «Маленького вогника» спробують розповісти історію про справжній подвиг.

«Дірка від бублика» / Bupkis

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 4 травня
Де подивитися: Peacock

Це комедійне шоу позиціонується як «посилена белетризована версія життя Піта Девідсона». Але особливу цікавість викликає не оповідь про відомого американського коміка та сценариста, а участь у проєкті легендарного Джо Пеші, котрий останнім часом дуже рідкий гість на екранах.

Останньою роботою Пеші значиться «Ірландець» Мартіна Скорсезе, а перед тим актор не знімався майже 10 років. Крім того, у серіалі відбудеться чимала кількість появ зіркових стендаперів та акторів у епізодичних ролях.

«Таємниця бункера» / Silo

Жанр: науково-фантастична драма
Дата прем’єри: 5 травня
Де подивитися: Apple TV+

Адаптація однойменної книжки із серії Silo Г’ю Гоуї. Дія відбувається в антиутопічному майбутньому. Люди змушені спуститися під землю та існувати у велетенському бункері, розташованому на сотні поверхів вглиб. Там утворилося суспільство з багатьма правилами, котрі покликані захистити від численних небезпек. От тільки правила існують, щоб їх порушувати.

Головну роль тут виконала Ребека Фергюсон, вона ж стала й одним з виконавчих продюсерів. За режисуру відповідав відомий норвежець Мортен Тільдум («Гра в імітацію», «Пробудження»).

«Лицар у чорному» / Black Knight

Жанр: науково-фантастичний екшн, антиутопія
Дата прем’єри: 12 травня
Де подивитися: Netflix

Сюжет цього південнокорейського серіалу заснований на вебтуні Delivery Knight. У 2071 році людям доводиться жити в умовах надзвичайно забрудненого повітря. Майже вся територія Корейського півострова перетворилася на мертву пустелю, а кількість населення катастрофічно зменшилась. У зв’язку з цим виживання людей напряму залежить від водіїв доставляння кисню й інших необхідних речей. Один з таких кур’єрів, що володіє видатними бойовими навичками, зустрічає молодого біженця, котрий мріє стати таким самим водієм-доставщиком.

Південна Корея вже неодноразово доводила свою серіальну конкурентоспроможність, тож хочеться вірити, що і цей проєкт, виконаний у стилістиці «Шаленого Макса» з Томом Гарді, що називається, вистрілить.

«Місто у вогні» / City on Fire

Жанр: кримінальна драма
Дата прем’єри: 12 травня
Де подивитися: Apple TV+

Ще одна травнева премєра від Apple TV+, котра являється екранізацією літературного твору, цього разу дебютного однойменного роману Гарта Ріска Голлберга. За сюжетом 4 липня 2003 року у Центральному парку Нью-Йорка було застрелено студентку місцевого університету Саманту Чічарро.

Згодом виявляється, що цей злочин якимось чином пов’язаний із загадковими пожежами у Нью-Йорку, а також з музичною сценою у центрі міста. Крім того розслідування наводить на одну заможну сім’ю, яка займається нерухомістю. Очевидно, членам цієї родини є що приховувати.

«Таємниці пустелі» / High Desert

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 17 травня
Де подивитися: Apple TV+

Колись Пеггі була наркозалежною, але одного дня вирішила розпочати з чистого аркуша і стати приватним детективом. Це рішення прийшло до неї після смерті матері та, як виявиться, стало доленосним.

Постановкою займався режисер Джей Роач, відомий роботою над франшизою «Остін Паверс» та ряду інших комедій, а головну роль виконала Патриція Аркетт. Одним з виконавчих продюсерів значиться Бен Стиллер.

«Американець китайського походження» / American Born Chinese

Жанр: комедійний бойовик
Дата прем’єри: 24 травня
Де подивитися: Disney+

Місцева історія базується на однойменному графічному романі Джина Луєня Яна. Вона розповідає про школяра Цзинь Вонга, котрий намагається дати раду шкільним та сімейним проблемам. Але поява нового учня в класі змінює життя юного героя докорінним чином: він опиниться в епіцентрі протистояння богів з китайської міфології.

«Американець китайського походження» примітний акторами торішнього хіта і тріумфатора «Оскара» — стрічки «Все, завжди і водночас». Глядачі знову матимуть нагоду побачити разом на екрані Мішель Єо, Стефані Сюй, Джонатана Ке Квана та Джеймса Хонга.

«Платонічне кохання» / Platonic

Жанр: комедійна мелодрама
Дата прем’єри: 24 травня
Де подивитися: Apple TV+

Колись Вілл та Сильвія були найкращими друзями, але згодом їхні шляхи розійшлися. Зараз герої вже подорослішали та близькі до того, щоб поновити дружні, а, можливо, розпочати романтичні стосунки. Втім, цей крок може обернутися для них неочікуваними наслідками.

Постановником «Платонічного кохання» виступив Ніколас Столлер, а головні ролі виконали Роуз Бірн та Сет Роґен. Раніше ці троє вже співпрацювали на знімальному майданчику комедії «Сусіди» та її сиквелу, а тепер відбулося їх чергове возз’єднання. 

«Галявина» / The Clearing

Жанр: психологічний трилер, драма, детектив
Дата прем’єри: 24 травня
Де подивитися: Hulu

Сюжет «Галявини» з’явився на світ завдяки зловісній історії реального культу та його лідера-жінки і заснований на бестселлері Джошуа Помаре. Головна героїня змушена зустрітись з жахами власного минулого, щоб зупинити діяльність таємного культу, котрий викрадає дітей заради втілення зловісного ритуалу.

Це драматичний трилер австралійського виробництва з Терезою Палмер, Гаєм Пірсом та Мірандою Отто у головних ролях. Глядачів чекає похмура розповідь з імовірним ухилом у психологізм.

«ФУБАР» / FUBAR

Жанр: шпигунсько-пригодницький бойовик
Дата прем’єри: 25 травня
Де подивитися: Netflix

Статний чоловік Люк та красуня Емі на перший погляд виглядають як батько й донька. Але коли з’ясовується, що вони обидва — агенти ЦРУ, стане зрозуміло, що близькі родичі абсолютно нічого не знають одне про одного.

Арнольд Шварценеггер слідує прикладу свого друга Сильвестра Сталлоне та знімається у першому в кар’єрі телесеріалі. Сподіваємось, буде весело.

Продовження серіалів

«Велика» / The Great

Жанр: псевдоісторична комедійна драма
Дата прем’єри: 12 травня
Де подивитися: Hulu
Сезон: 3

Продовження історії, що розповідає про правління Катерини ІІ. Нам треба більше, значно більше знущань з російських історичних персон.

«Бійтесь ходячих мерців» / Fear the Walking Dead

Жанр: постапокаліптичний зомбі-горор
Дата прем’єри: 14 травня
Де подивитися: АМС
Сезон: 8

Слідом за фіналом «Ходячих мерців» виходить кінцевий сезон його приквела і спінофа «Бійтесь ходячих мерців». Він налічує 12 епізодів, і чим завершиться ця епопея — можна буде дізнатися до кінця року.

«Маянці» / Mayans M.C.

Жанр: кримінальна драма
Дата прем’єри: 24 травня
Де подивитися: FX
Сезон: 5

Не забариться з виходом і останній сезон «Маянців», що являються спінофом «Синів анархії». Буде 10 нових епізодів, перший з яких прем’єрується 24 травня.

Disqus Comments Loading...