Рубрики Огляди

Огляд Samsung Galaxy S23 Ultra: відмінний дисплей і фотоможливості, але погана автономність

Опубликовал
Глеб Перерва

Сьогодні на огляді флагманський смартфон Samsung Galaxy S23 Ultra з 6,8-дюймовим Dynamic AMOLED дисплеєм і частотою оновлення 120 Гц, процесором Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2, 12GB оперативної пам’яті, стилусом і оновленими камерами зі 100-кратним зумом, який вже був показаний у минулих поколіннях топових смартфонів Samsung. Докладно розповімо про досвід використання, а також розглянемо характеристики та можливості пристрою.

Пакування та комплектація

Смартфон поставляється в мінімалістичному матовому пакуванні чорного кольору; Samsung дотримується нового дизайн-коду, який виглядає свіжо і привертає увагу. На лицьовій стороні знаходиться біле матове зображення силуету S23 Ultra, чорне тиснення стилуса та білий напис з назвою.

Усередині коробки знаходиться:

  • Samsung Galaxy S23 Ultra
  • Кабель USB-C to USB-C
  • Скріпка для вилучення SIM-картки
  • Документація

Дизайн та ергономіка

Samsung Galaxy S23 Ultra відчувається та виглядає як дорогий та якісний флагман: хромована металева рамка, матове заднє скло з п’ятьма окремими блоками камер та злегка закруглене скло дисплея (це не водоспад, ні). Враження від використання як від дійсно топового пристрою, на рівні з флагманами від конкурентних компаній, такими як iPhone 14 Pro Max і Google Pixel 7 Pro.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

На правій грані знаходиться гойдалка регулювання гучності та кнопка включення. Ліва грань порожня, а на верхній знаходиться лише мікрофон.

На нижній грані знаходиться: стилус, вхід USB-C, мультимедійний динамік, розмовний мікрофон та лоток для SIM-карти (у конфігурації огляду це Dual SIM).

Смартфон досить важкий, але при вазі 234 грами та значних габаритах, він не відчувається непіднімним бруском як в руках, так і в кишені джинсів. Тримати S23 Ultra зручно через плавні округлі грані та тонкий корпус, плюс він не такий слизький як той же iPhone 14 Pro Max, але все ж для більш надійного хвату його хочеться відразу ж помістити в чохол.

Samsung навіть має оригінальний чохол Silicone Grip Case з додатковим кріпленням для руки; дизайн чохла не найуніверсальніший, але з таким пристроєм, який за габаритами ближче до планшета, це те, що потрібно.

На вибір є чотири кольори: Lavender, Cream, Green, Phantom Black. І візуально це всі зміни в порівнянні з тогорічним S22 Ultra, так що по дизайну актуальний флагман фактично нічим не відрізняється від минулої моделі.

 

Дисплей Samsung Galaxy S23 Ultra

Величезний барвистий 6,8-дюймовий AMOLED дисплей з роздільною здатністю 3088×1440 пікселів і 501 ppi, підтримує адаптивну частоту оновлення 1-120 Гц. Дисплей підтримує Always On Display зі зниженою частотою оновлення.

Запасу яскравості достатньо для комфортного використання під прямим сонячним промінням, а в приміщенні, як правило, вистачає 50-70% від максимуму.

Дисплей видає насичену, контрастну і соковиту картинку, що разом з підвищеною герцовкою створює враження топового девайса. Особливо якщо відключити функцію підвищеної насиченості кольорів, що стоїть за замовчуванням. Природної передачі кольору цілком достатньо для того, щоб зображення не здавалося прісним.

ШІМШиротно-імпульсна модуляція присутня – очі користувача втомлюються значно швидше, ніж при використанні iPhone 14 Pro Max, Google Pixel 4a або пристроїв з IPS екранами, але не так швидко, як від молодшої моделі Samsung S23. Чутливим до мерехтіння дисплея користувачам варто звернути на це увагу перед покупкою.

Стилус Samsung Galaxy S23 Ultra

Однією з особливостей лінійки Ultra є наявність стилуса, інтегрованого в корпус і, що важливіше, в систему смартфона для максимально комфортного використання. Це справді відмінний додатковий інструмент, в моєму сценарії використання, в першу чергу, для обробки фото.

У цьому випадку набагато зручніше використовувати такий тонкий маніпулятор, ніж палець, особливо для дрібних деталей. Також стилус дуже зручний для роботи з текстом під час його редагування та для роботи з таблицями. З дистанційного керування знадобилася можливість зробити фото віддалено.

Чи зручно малювати щось складніше базових схем і нарисів сказати важко, тому що автор не вміє зображати нічого складніше кубика, але що точно можна назвати марним у моєму сценарії, так це рукописне введення тексту на який звертає увагу користувачів величезна кількість ресурсів.

Не зовсім зрозуміло в чому сенс цієї технології, хоч вона і працює несподівано добре і розпізнає навіть той текст який пишеться прописом, але завжди простіше і швидше ввести те саме руками, навіть якщо стилус в цей момент не захований у смартфоні.

А ще їм приємно клацати як ручкою. Важко сказати чи навмисне Samsung це зробили, але ефект іграшки-антистресу присутній.

Сканер відбитків пальців та безпека

Сканер працює швидко і без промахів, але є проблема з кутами (тобто якщо прикласти палець трохи боком, то сканер може не спрацювати), але це легко вирішується додаванням того ж пальця.

Розблокування по обличчю при хорошому освітленні працює ідеально (здається часи коли Samsung можна було обдурити фотографією пройшли). У темний час доби краще користуватися сканером відбитків, оскільки мінімального підсвічування дисплея не вистачає для коректної роботи розблокування по обличчю.

Звук Samsung Galaxy S23 Ultra

Динаміки смартфона звучать якісно, ​​з достатньою кількістю об’єму та гарною деталізацією. Помітно простіше ніж iPhone 14 Pro Max, але все ж таки звучання Samsung Galaxy S23 Ultra назвати поганим не можна.

Повноцінне стерео на тому рівні, коли на смартфоні можна цілком комфортно подивитися фільм, особливо враховуючи розміри дисплея. Так що для ігор та перегляду YouTube його можливостей більш ніж достатньо. Запасу гучності та якості звуку вистачає, щоб за бажанням використовувати його для прослуховування музики, замість якоїсь невеликої портативної акустики.

Камери та фотоможливості

Основний блок камер складається з 200 МП (f/1.7) + 10 МП (f/4.9) + 10 МП (f/2.4) + 12 МП (f/2.2).

У денний час фотографії виходять детальними, контрастними та природними.

100-кратний зум працює напрочуд гарно. Особливо дивує робота стабілізації, що дозволяє робити знімки з настільки великим збільшенням з рук, які в природних умовах тремтять дуже сильно для 100х режиму. Але скільки разів користувач скористається цією опцією і чи коштує вона того, щоб доплачувати за неї залишається на міркування покупця.

Приклад різних режимів фото об’єкта при денному освітленні.

Кольори на нічних фото передано максимально близькі до оригіналу. Для порівняння фото: Samsung S23 Ultra при штучному освітленні, Samsung S23 Ultra без освітлення, Samsung S23 без освітлення, Google Pixel 4a без освітлення.

Фронтальна камера 12 МП (f/2.2) робить якісні знімки як у звичайному і ширококутному режимі, так і при поганому освітленні. Фон на портретних фото визначається добре – окремі пасма волосся не замилюються разом із тлом, а розмиття не впадає у вічі перепадом різкості.

Продуктивність, ПЗ та ігри

Операційна система Samsung Galaxy S23 Ultra працює чудово. Інтерфейс плавний, анімації виглядають приємно, нічого не гальмує, не лагає та не зависає. Попри специфічну оболонку Samsung, через яку багато користувачів відмовляються від смартфонів компанії, все працює бездоганно і на Galaxy S23 Ultra вона виглядає органічно.

Після тестування сирого програмного забезпечення Samsung Galaxy S23 (наш огляд  за покликанням) програмне забезпечення Galaxy S23 Ultra виглядає дуже добре. Смартфоном хочеться користуватися і не виникає відчуття, що вам надали недороблений продукт за повну вартість.

Geekbench: одноядерний – 1938, багатоядерний – 4899.

3DMark:

CPU Throttling Test:

Під час тестування тротлінгу та в 3DMark смартфон нагрівся суттєво, але тільки у верхній частині, так що користуватися ним комфортно навіть під час максимального завантаження процесора та відеоядра.

Ігри

Тестова добірка ігор складається з наступних тайтлів: Diablo Immortal, Call of Duty Mobile та Kingdom Rush Vengeance. Нагрівання під час тривалих ігрових сесій незначне і на комфортність використання не впливає. Потужності Galaxy S23 Ultra більш ніж достатньо для гри на максимальних налаштуваннях графіки зі стабільним FPS у важких іграх.

Автономність Samsung Galaxy S23 Ultra

Об’єм акумулятора пристрою становить 5 000 мАг. При активному використанні, що включає роботу з документами та файлами, дзвінки, вебсерфінг, ігри, прослуховування музики, перегляд відео, знімання та обробку фото, на смартфоні після 12 годин використання (з 9:00 до 21:00 щодня) залишалося від 14 % до 26% заряду.

Тобто повний робочий день він відпрацьовує, але на добу акумулятора не вистачає, особливо враховуючи досить швидкий розряд в режимі очікування через який 20%, що залишилися, можуть піти за ніч і на ранок користувач отримає повністю сівши пристрій.

Смартфон підтримує швидку зарядку до 45W по дроту, але при зарядці під час тестування Samsung Galaxy S23 Ultra споживає лише 24-28W з просіданням до 12-16W. Ймовірно, для повноцінної швидкої зарядки необхідний фірмовий адаптер живлення Samsung.

Заряджається Samsung Galaxy S23 Ultra від 0% до 100% за 1 годину 17 хвилин.

Технічні характеристики Samsung Galaxy S23 Ultra

Дисплей 6,8″ Dynamic AMOLED (3088×1440) / 501 ppi / Gorilla Glass Victus 2
Процесор Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2 (4 нм)
Графічний процесор Adreno 740
Оперативна пам’ять 12 ГБ
Сховище 256 ГБ
Модулі та зв’язок

GSM, 3G, 4G (LTE), 5G, VoLTE

Wi-Fi 6E (802.11ax)

Bluetooth версії 5.3

Чіп NFC

Основна камера

200 МП (f/1,7) + 10 МП (f/4,9) + 10 МП (f/2,4) + 12 МП (f/2,2)

Full HD (1080p) 60 к/с

Ultra HD (4K) 60 к/с

4K 7680×4320, 30 к/с

Фронтальна камера

12 МП (f/2.2)

Full HD (1080p) 30 к/с

Ultra HD (4K) 60 к/с

Акумулятор 5000 мАг
ОС Android 13, One UI
Захист від пилу та вологи IP68
Розміри 163,4×78,1×8,9 мм
Вага 234

Ціна та конкуренти

Вартість оглядової конфігурації Samsung Galaxy S23 Ultra 12/256Gb Dual складає 51 999 грн.

Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512Gb Dual обійдеться покупцеві всього на тисячу дорожче – ціна смартфона складає 52 999 грн, при вдвічі більшому об’єму сховища. Або якщо дозволяє бюджет і не хвилює ймовірність появи тріщин у місці згину дисплея, можна розглянути Samsung Galaxy Fold 4 12/256 ГБ за 54 799 грн.

Google Pixel 7 Pro 12/256 ГБ з аналогічним обсягом пам’яті та камерами які не суттєво поступаються Samsung S23 Ultra обійдеться всього в 37 899 грн, що дає привід задуматися. У цій же ціновій категорії є Xiaomi 12S Ultra 12/512Gb за 38 999 грн. Apple iPhone 14 256GB обійдеться також у 38 399 грн.

Ще можна розглянути Apple iPhone 14 Pro Max 256GB за 54 499 грн або Apple iPhone 13 Pro 1TB за 52 399 грн, що не набагато більше ціни Samsung S23 Ultra.

Disqus Comments Loading...