До кінця зими ще далеко, але навесні опалювальний сезон досить швидко закінчиться. В оселях стане холодніше і прийде такий знайомий дискомфорт. Якщо ви хочете забезпечити себе теплом і комфортом на цю та наступні зими, а також на холодні частини осені та весни, то зверніть увагу на смартобігрівачі від норвезької компанії Mill. Виробник пропонує конвекційні, оливні та панельні моделі. Увесь модельний ряд обігрівачів має сучасний мінімалістичний і стильний дизайн. Ними можна керувати через фірмовий застосунок.

У цьому партнерському матеріалі з Mill детально розповімо про конвекційний обігрівач Mill 1200W WiFi, оливний радіатор Gentle Air WiFi і панельний обігрівач Invisible WiFi. Подивимося на комплектацію, дизайн та ергономіку, розглянемо можливості, застосунок і поділимося досвідом використання.

Партнер проєкту?

Що за бренд Mill

Mill – норвезька компанія, яку заснували 2010 року. Це один з лідерів у виробництві обігрівачів і різних кліматичних приладів у себе вдома та в Європі. Лінійка товарів скандинавського виробника складається з обігрівачів, очищувачів повітря, розумних розеток тощо. Зараз бренд представлений у більш ніж 30 країнах світу. Офіційним представником Mill в Україні є компанія ASBIS.

Технічні характеристики

Модель Mill 1200W WiFi Mill Gentle Air WiFi Mill Invisible WiFi
Максимальна потужність 1200 1500 2000
Кількість режимів 1 3 (600 Вт/900 Вт/1500 Вт) 10
Площа обслуговування 25 кв. м 25 кв. м 30 кв. м
Монтаж підлоговий підлоговий настінний
Таймер є є є
Тип термостата електронний електронний електронний
Тип нагрівального елемента трубчастий (ТЕН) трубчастий (ТЕН) трубчастий (ТЕН)
Захист від перегріву та перекидання від перегріву та перекидання від перегріву
Особливості дисплей, керування через Wi-Fi дисплей, керування через Wi-Fi керування через Wi-Fi
Цифровий датчик температури є є є
Клас захисту IP20 IP20 IPX4
Вага 4,9 кг 9,9 кг 6,9 кг
Габарити 38,5 х 62 х 21 см 65,6 х 34,4 х 26,1 см 40 х 105 х 10,3 см

 

Паковання та комплектація

Обігрівачі Mill 1200W WiFi, Gentle Air WiFi та Invisible WiFi поставляють у білих картонних коробках зі зручними пластиковими ручками.

Всередині знаходяться сам обігрівач відповідної моделі, набір ніжок чи кріплень на стіну, інструкція з експлуатації та гарантія. Усе добре запаковане, є захист і підтримка з пінопласту.

Дизайн та ергономіка

Mill 1200W WiFi, Gentle Air WiFi та Invisible WiFi відрізняються за формфактором і габаритами. Але всі моделі зроблені в єдиному футуристично-мінімалістичному стилі без гострих кутів і з якісними стильними алюмінієвими ніжками.

Основний матеріал, у якому виконані обігрівачі – метал. Це легкий алюміній у випадку Mill 1200W WiFi та Invisible WiFi або міцніша сталь на фасадах Gentle Air WiFi.

Усі моделі Mill отримали елегантний стиль і легко стають частиною дизайну сучасних офісів, квартир, домівок чи невеликих кав’ярень.

Конвектор Mill 1200W WiFi монтується в горизонтальному положенні. У нього акуратні ніжки-підставки з алюмінію та округлі боки.

На торці моделі розміщені кнопки керування пристроєм, а також одноколірний, але інформативний світлодіодний екран. Над ним є три лампочки, кожна з яких відображає роботу різних елементів конвектора. Ліва біла показує, споживає обігрівач електроенергію чи ні, середня червона горить, коли він вмикається чи вимикається, а права зелена відображає роботу Wi-Fi.

Під екраном ми бачимо колесо термостата. При його натисканні вмикається/вимикається Wi-Fi-з’єднання. Ще нижче розташовані кнопка налаштувань і кнопка вмикання/вимикання самого конвектора.

Верхній торець конвектора має отвори, через які поступає тепле повітря. Згодом нагріваються і боки моделі, тому краще їх не торкатися.

Оливний радіатор Mill Gentle Air WiFi встановлюється на стильних алюмінієвих ніжках вертикально. Ця модель також має вигнуті фасади зі стильними чорними торцями та панеллю керування на одному з них. По боках моделі розмістили зручні заглибини для максимальної мобільності. З ними обігрівач легко переносити домівкою чи кімнатою.

 

Нижче на торці знаходиться панель керування з великим світлодіодним екраном. На ньому відбивається температура, статус Wi-Fi-з’єднання, активне енергоспоживання тощо. Дисплей великий, яскравий і зручний.

Відразу під екраном розмістили чотири кнопки: регулювання інтенсивності обігріву, Wi-Fi-з’єднання, налаштування і таймер. Ще нижче бачимо «крутилку» термостату, а під нею – кнопку вмикання/вимикання обігрівача. На верхній грані є отвори для виділення тепла. 

 

Mill Invisible WiFi розміщується горизонтально і тільки з кріпленням на стіну. Це дозволить стильно оздобити кімнату, у якій встановлений обігрівач, і забезпечити тепло в ній. У комплектації цієї моделі немає ніжок для того, щоб поставити на підлогу, але є кріплення. Обігрівач виглядає аскетично і стильно. Тепле повітря виходить через отвори, розташовані по всім чотирьом бокам моделі. Екрана чи термостата в Mill Invisible WiFi немає, але він є у схожій моделі Glass WiFi. Є кнопка увімкнення/вимкнення обігрівача. Усе керування відбувається через застосунок.

Подивитись асортимент обігрівачів бренду Mill та дізнатись де придбати в офіційних представників можна на сайті.

Можливості

Mill 1200W WiFi, Gentle Air WiFi та Invisible WiFi оснащені модулями Wi-Fi для з’єднання з фірмовим застосунком. Також у них є датчики температури, які можна калібрувати для максимального точної роботи. 

 

Усі пристрої швидко нагріваються та працюють без зайвого шуму. Вони мають декілька режимів нагрівання, механічний та електронний термостати, захист від перегрівання та блокування від дітей.

Управляйте обігрівачами кнопками на корпусі або в локалізованому застосунку. Пристрої також можна вмикати/вимикати кнопками, встановлювати задану температуру, вмикати захист від дітей тощо.

Усі моделі оснащені функцією пам’яті. Якщо обігрівач був підключений до Wi-Fi, а потім його вимкнули, наприклад, перенесли в іншу кімнату чи вимкнули світло, то він автоматично відновить з’єднання з мережею після увімкнення.

За бажанням можна скинути налаштування обігрівача та мережі Wi-Fi. У першому випадку треба затиснути й утримувати впродовж п’яти секунд кнопку налаштувань із зображенням колеса. У другому – натискаємо й утримуємо впродовж п’яти секунд ручку термостата.

Mill 1200W WiFi, Gentle Air WiFi та Invisible WiFi оснащені функцією «Відкрите вікно». Вона реєструє раптове зниження температури більш ніж на 5°C протягом 15 хвилин. У цьому випадку обігрівач автоматично перестає працювати, а на його екрані з’являється напис FO. У цьому режимі пристрій підтримуватиме температуру 5°C, щоб уникнути пошкодження від замерзання. Він знов почне нагрівання, якщо температура підвищиться принаймні на три градуси протягом 15 хвилин. Це дуже зручно, коли ви, наприклад, відкрили вікно чи двері на провітрювання, але забули вимкнути обігрівач.

Mill Gentle Air WiFi також оснащений технологією Mill Heat Boost. Завдяки своїй закритій формі обігрівач на 29% швидше розподіляє тепло кімнатою, ніж це роблять інші оливні радіатори. Закрита форма змушує гаряче повітря підійматися швидше, що ефективніше розподіляє тепло.

Подивитись асортимент обігрівачів бренду Mill та дізнатись де придбати в офіційних представників можна на сайті.

Під’єднання та ПЗ

Mill 1200W WiFi, Gentle Air WiFi та Invisible WiFi працюють з фірмовим застосунком Mill Norway (Android та iOS) Це дуже зручна і проста у використанні програма. Тішить, що в останньому оновленні додали українську мову.

Для повноцінної роботи з обігрівачем, звісно, його треба спочатку додати в застосунок. Для цього ми вибираємо пункт «Додати пристрій», далі вибираємо нашу модель і виконуємо прості інструкції на екрані. За хвилину обігрівач під’єднається та ним можна буде керувати через телефон.

Якщо у вас, як у мене, декілька обігрівачів, то після під’єднання можна створити в застосунку опцію «Дім з кімнатами»:  «Спальня», «Кухня», «Вітальня» тощо. Так буде зручніше керувати обігрівом і слідкувати за температурою в різних приміщеннях.

 

Через Mill Norway можна відстежувати температуру повітря в кімнатах, де знаходяться обігрівачі, а також енергоспоживання моделей.

Тут є пряме керування нагріванням, а також можна виставити автоматичні налаштування. У цьому разі той чи інший обігрівач почне працювати, як тільки температура в приміщенні впаде нижче визначеної користувачем позначки.

У застосунку є різні програми («Комфорт», «Сон» тощо), які також налаштовуються під користувача. Наприклад, коли всі вдома, обігрівач забезпечує конкретну температуру у приміщенні. Коли нікого немає чи користувачі сплять, підтримує тепло в оселі й тримається виставлених показників. Усі ці програми зроблені для максимально ефективної роботи та заощадження грошей.

 

У Mill Norway також доступне калібрування сенсорів обігрівачів, щоб вони точніше визначали температуру в кімнатах, блокування від дітей, функція відкритого вікна, «режим відпустки» – підтримка визначеної температури, коли сім’я надовго їде з будинку (у відпустку, до родичів чи у справах), комерційне блокування (відключає всі фізичні кнопки на пристрої), попереднє нагрівання (вмикає опалення раніше, щоб досягти заданої температури) та багато іншого.

Через застосунок також можна подивитися інструкції використання та дізнатися про альтернативні способи під’єднання обігрівачів до Wi-Fi.

Подивитись асортимент обігрівачів бренду Mill та дізнатись де придбати в офіційних представників можна на сайті.

Досвід використання

Усі обігрівачі Mill виглядають сучасно та мінімалістично не тільки на світлинах із сайту. У реальності вони такі самі футуристично-аскетичні, чудово вписуються в інтер’єр і стають невіддільною частиною кімнат.

Конвектор Mill 1200W WiFi і модель Invisible WiFi дуже швидко нагріваються, не тріщать і не видають ніяких звуків, як це робить мій дешевий конвектор.

Попри свій суперкомпактний розмір, Mill 1200W WiFi максимально ефективно обігріває великі та середні приміщення до 25 кв. м. Те саме стосується настінної версії Invisible WiFi.

Масляний Gentle Air WiFi «розганяється» повільніше, але за деякий час ця штука настільки ефективно виділяє тепло, що за відчуттями це дуже схоже на камін чи пічку в хаті.

При роботі всередині моделі іноді трохи потріскує нагріта олива, але це звична справа в будь-якому оливному обігрівачі. Ця модель добре обігріває малі та середні кімнати.

Як і Mill 1200W WiFi, Invisible WiFi сушить повітря, а отже і шкіру. Але тут справа не в самих моделях, а у способі нагріву. Так само це роблять усі подібні обігрівачі конкурентів. Це просто треба прийняти, а ще краще запобігти. Я роблю це за допомогою зволожувача повітря. Вмикаємо його на годину-дві у приміщенні, де працює обігрівач, і в кімнаті стає ідеально тепло та без зайвої сухості.

Сподобались зручні у використанні й інформативні екрани. Обігрівачами дуже просто користуватися через застосунок, виставляти температуру, контролювати енерговитрати і клімат у кімнатах. Але ними також легко керувати кнопками, бо їх усього декілька і в них просто розібратися. А якщо вам все ж таки щось не зрозуміло, то в комплекті є вичерпна інструкція з малюнками, де навели всі основні функції.

Висновки

Обігрівачі Mill 1200W WiFi, Gentle Air WiFi та Invisible WiFi – чудове сучасне й комфортне рішення для зимових холодів та обігріву приміщення. Це незамінні варіанти для осені та весни, коли опалення вже вимкнули, але на вулиці все ще холодно.

Завдяки своєму футуристично-аскетичному дизайну ці моделі підходять до сучасного інтер’єру квартир, приватних будинків, офісів, коворкінгів і невеликих кав’ярень. Металеві деталі корпусу й алюмінієві ніжки та підставки роблять моделі надійними й довговічними. Також ці пристрої Mill не тільки зроблять у ваших приміщеннях тепло, а й дозволять заощадити гроші.

Усі три моделі швидко нагріваються та безшумно працюють. Вони мають декілька режимів роботи, механічний та електронний термостати, захист від перегрівання та блокування від дітей. Обігрівачами легко керувати за допомогою застосунку з багатьма режимами та можливостями планувати. Але Mill 1200W WiFi та Gentle Air WiFi максимально просто керувати і кнопками. У цьому також допомагають встановлені в них світлодіодні екрани.

Варто зазначити, що обігрівачі Mill 1200W WiFi та Invisible WiFi отримали престижну нагороду Red Dot Design Award за досягнення в області дизайну. Першу модель нагородили 2019 року, а другу – 2022-го. 

Придбати обігрівачі бренду Mill можна на сайтах партнерів бренду.

Партнер проєкту?
Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: