Партнер проєкту?

Сьогодні поговоримо про те, як урізноманітнити варіанти смачного та корисного харчування вдома. Технологія приготування сувід довгий час була доступною виключно професійним шеф-кухарям. Але зараз купити спеціальні девайси для приготування сувід дуже просто, тому цей метод дійшов і до звичайних кухонь.

У партнерському огляді з Aeno детально розповідаємо, що це за технологія, як приготувати страви ресторанного рівня вдома та які пристрої вам для цього потрібні.

Що таке метод сувід?

Перш ніж перейти до самого огляду, трохи розповімо про метод приготування сувід. Сувідфр. sous vide – «під вакуумом» – технологія, за якої продукт готується у вакуумному пакованні при відносно низькій і точно контрольованій температурі. Готування страви відбувається повільніше, ніж на плиті або в духовій шафі, за низької температури води, куди занурюється запакований у харчовий пакет продукт.

Температура води складає від 20 до 95 градусів за Цельсієм і ніколи не сягає точки кипіння. У процесі дуже важливий постійний контроль температури, що лежить в основі правильної кулінарної обробки сувід.

Огляд сувід SV1 і вакууматора VS2 від Aeno: приготування страв ресторанного рівня вдома

Відмінності сувід від інших способів приготування їжі

Якщо готувати за технологією сувід, то зберігається незмінний смак їжі, чого важко досягти при варінні або смаженні. При традиційному готуванні м’ясо, риба чи овочі можуть вийти не соковитими, перевареними та сухими. Це тому що часовий проміжок, коли страва може вийти ідеальною, дуже короткий.

Готувати за технологією сувід не просто модно, а зручно, смачно і корисно. Будь-яка страва із м’яса після такої теплової обробки стає неймовірно ніжною, соковитою, ароматною і смачною. Овочі, навпаки, зберігають свіжу хрустку текстуру, що практично неможливо при звичайному варінні. За технологією сувід можна готувати також рибу, морепродукти, яйця, овочі та безліч інших видів продуктів. Сувід створює та підтримує ідеальну температуру приготування конкретних продуктів, що найкращим чином розкриває їхні смакові якості.

Часто технологію сувід плутають із варінням їжі. М’ясо, як і будь-який інший продукт при використанні технології сувід, не має контакту з водою, тому що готується у вакуумному пакеті. Температура приготування підтримується на рівні значно нижчому за точку кипіння води.

Щоб готувати так само легко, корисно і смачно, як у ресторанах високої кухні, потрібен тільки вакууматор і сувід. Саме сувід Aeno SV1 та вакууматор VS2 ми й розглянемо в цьому матеріалі, а також поділимося досвідом їх реального використання на кухні.

Подивитись характеристики та купити сувід Aeno SV1 та вакууматор Aeno VS2.

Огляд сувід SV1 і вакууматора VS2 від Aeno: приготування страв ресторанного рівня вдома

Технічні характеристики сувід Aeno SV1 та вакууматора Aeno VS2

Сувід Aeno SV1

Потужність 1200 Вт
Температура приготування 20–95°С
Місткість до 15 літрів
Таймер до 100 годин
Автоматичні програми 4
Безпека індикатор температури, термозапобіжник, функція автоматичного вимкнення
Рівень шуму до 65 дБ
Ступінь захисту IPX7
Гарантія 24 місяці

Вакууматор Aeno VS2

Паяна сполука 2 мм
Максимальний розмір пакета (ширина) 30 см
Сила вакууму 75 кПа
Вакуумна потужність до 4,5 л/хв
Час вакуумної герметизації від 10 с
Матеріал ABS пластик
Колір білий
Гарантія 24 місяці

Паковання та комплектація

Вакууматор VS2 та сувід SV1 від Aeno поставляють у порівняно невеликих картонних екокоробках. У боксі із сувід Aeno SV1 знаходиться мішечок для зберігання та детальна інструкція. У коробці з вакууматором Aeno VS2 є не тільки це, а й набір вакуумних гофрованих пакетів.

Дизайн та ергономіка сувід Aeno SV1 та вакууматора Aeno VS2

Сувід Aeno SV1 схожий на руків’я блендера із затискачем збоку для кріплення на каструлю або будь-який інший посуд. Габарити пристрою становлять 57×351×90 мм, вага – 1 кг.

Апарат виглядає акуратно і стильно. Його зручно тримати в руках, зберігати в коробці або мішечку з іншим приладдям для кухні. Сувід зроблений з матових і глянсових металевих частин. 

Руків’я сувід покрите теплоізоляційним матеріалом. Це захищає користувача від можливих опіків і полегшує процес приготування.

Зверху та збоку знаходиться незнімний метровий кабель для підключення до мережі.

На верхньому круглому торці розмістили пульт керування приладом. Також тут є пара дисплеїв і п’ять сенсорних кнопок. 

Нижче за нього, по колу руків’я, встановлене світлодіодне кільце. Колір підсвічування – синій, червоний, зелений – означає різні типи роботи пристрою. При встановленні програми готування кільце світиться червоним, після її запуску підсвічування стає синім і спалахує зеленим, коли починається сам процес.

Вакууматор Aeno VS2 має витягнуту овальну форму та футуристичний дизайн. Габарити пристрою становлять 375×70×150 мм, а вага – майже кілограм. Прилад виготовлений з матового, приємного на дотик ABS-пластику. Він схожий на велику скриньку з відкидною кришкою. На її верхній частині встановлені п’ять великих круглих кнопок управління. Вони запускають різні режими роботи.

Під кришкою розмістили два кріплення для вакуумних пакетів, різні прокладки та затискачі, а також спеціальний роз’єм, куди підключається шланг для вакуумування продуктів у пластиковому контейнері.

Ззаду знаходиться роз’єм для підключення знімного кабелю довжиною 1,55 метра.

З боків вакууматора встановлені дві довгасті клавіші. Їхнє одночасне натискання відкриває закріплену кришку приладу.

Можливості сувід Aeno SV1 та вакууматора Aeno VS2

Заявлена ​​потужність сувід Aeno SV1 складає 1,2 тис. Вт. Підігрів води відбувається за допомогою вбудованого в нижню частину трубки нагрівального елемента.

Aeno SV1 забезпечили чотирма автоматичними програмами для приготування корисної і смачної їжі, він має таймер до 100 годин і захист від води за стандартом IPX7. Тобто не страшно, якщо вода з каструлі або з рук при приготуванні їжі потрапить на екран, кнопки чи різні частини пристрою.

Сувід отримав функцію автоматичного вимкнення у випадку малої чи, навпаки, перевищеної кількості води в каструлі. Він також самостійно вимикається при перегріваннях і після завершення встановленої програми готування.

Прилад зовсім не має механічних кнопок і зайвих елементів на корпусі. Це робить його максимально легким в експлуатації, полегшує миття та загальний догляд.

Вакууматор Aeno VS2 – невіддільна частина сувід. При цьому його можна використовувати окремо для вакуумування продуктів.

Як бачимо з назви, Aeno VS2 створений для вакуумування різних продуктів (фрукти та овочі, зелень, спеції, м’ясо, риба, птиця, готові страви та багато іншого, а також сухі та вологі продукти).

Aeno VS2 підходить для подовження свіжості їжі. Прилад вміє вакуумувати її в контейнерах, запаювати пакети та підготовлювати їжу для приготування в сувід.

Потужність всмоктування пристрою становить 75 кПа. Це означає, що вакуумація проходить дуже швидко – близько 10 секунд.

Завдяки вакууматору Aeno VS2 готова їжа, а також будь-які інші продукти зберігаються без доступу кисню. Це зупиняє зростання мікроорганізмів і залишає їжу свіжою в рази довше.

Герметично упаковані продукти займають набагато менше місця. Це означає, що в морозильну камеру тепер можна покласти набагато більше їжі.

Прилад забезпечили різними автоматичними режимами вакуумування різних типів продуктів. Але тут є і ручний режим. Він дозволяє регулювати силу вакууму, щоб акуратно запакувати якийсь ніжний продукт.

Подивитись характеристики та купити сувід Aeno SV1 та вакууматор Aeno VS2.

Огляд сувід SV1 і вакууматора VS2 від Aeno: приготування страв ресторанного рівня вдома

Досвід використання

Я не дуже вмію та люблю готувати, тому заявлену простоту вакуумації та приготування їжі випробував на практиці. Відразу скажу, що дружина знайшла простий рецепт і проконсультувала мене перед початком, але за фактом її настанови не знадобилися і все вийшло максимально просто.

Спочатку запечатав за допомогою вакууматора почищену картоплю. У такому вигляді вона продається в магазинах, щоб її можна було одразу дістати та готувати. Але магазинний варіант відклав собі на наступне приготування.

Увесь процес зайняв кілька хвилин. Чистимо і миємо картоплю, кладемо в пакет з набору, відкриваємо кришку Aeno VS2, вставляємо пакет в пази, акуратно закриваємо кришку до клацання і натискаємо кнопку на панелі. Через десять секунд повітря відкачано, а пакет запаяний. Його можна класти в морозильник. Як бачите, на практиці все дуже швидко і просто.

Далі трохи ускладнюємо завдання та готуємо їжу за допомогою сувід Aeno SV1. Взяв простий рецепт курячого філе. Воно готується півтори години. В інтернеті та на офіційному сайті виробника є електронна книга рецептів з безліччю страв. Є варіанти на пів години, годину, дві, п’ять тощо. Хочу наголосити, що весь цей час нічого не потрібно робити – достатньо виставити на цей час таймер.

Отже, я дістав шматочок курячого філе, за рецептом посипав і натер його деякими приправами і травами, засунув курку у вакуумний пакет, викачав повітря за допомогою вакууматора, дістав каструлю, набрав воду, вставив у неї сувід, поклав у воду запаковану курку, виставив потрібну температуру та час, натиснув кнопку. За дві години пристрій сам вимкнувся, а курка приготувалася.

Крім самого часу приготування всі ці процеси зайняли від сили хвилин 10–15, включаючи миття каструлі і приладів.

Курка вийшла незвичайною за структурою, схожою на варене м’ясо, але ворсистішою. Головне, що це було смачно, а саме м’ясо – дуже соковитим. На що схоже? Щось середнє між вареною куркою з приправами та тушкованим м’ясом. З’їв швидко та з апетитом. Звичайно, їв не просто курку, а з гарніром, але все загалом вийшло несподівано смачно, а головне – це вийшло приготувати в того, хто вміє лише смажити картоплю та яєчню.

Подивитись характеристики та купити сувід Aeno SV1 та вакууматор Aeno VS2.

Висновки

Сувід Aeno SV1 та вакууматор Aeno VS2 – сучасні девайси для швидкого та безпроблемного приготування їжі. Це максимально ефективний дует для тих, хто прагне готувати смачно, корисно та різноманітно. Крім цього, вакууматор відмінно підходить для продовження свіжості продуктів і компактного зберігання їх у холодильнику або морозильній камері

За допомогою сувід можна легко та без досвіду приготувати майже будь-яку страву. Отриманий продукт виходить соковитим, смачним і корисним. Апарат підходить для тих, хто хоче швидко та без проблем готувати дієтичні чи вегетаріанські страви.

Цими приладами легко користуватися і ще легше стежити за ними, мити та зберігати їх. У комплекті до вакууматора йде набір гофрованих пакетів, а на офіційному сайті є електронна книга рецептів з багатьма смачними стравами.

Партнер проєкту?

Купити сувід Aeno SV1
Купити вакууматор Aeno VS2

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: