Рубрики Огляди

Огляд TWS навушників Google Pixel Buds Pro: якісний звук, привабливий дизайн та комфортний ANC

Опубликовал
Глеб Перерва

Сьогодні на огляді найдорожча модель бездротових навушників, що випускаються компанією Google. Pixel Buds Pro мають весь функціонал який необхідним бездротовим навушникам у 2023 році, включаючи активне шумозаглушення (ANC), якісні розмовні мікрофони, високу автономність та стильний дизайн.

Враховуючи велику кількість критики в інтернеті щодо цієї моделі, очікування були вкрай занижені. Але, спойлер, навушники дуже хороші, за винятком кількох моментів. Тож розглянемо особливості моделі та розповімо про досвід її використання як зі смартфоном від Google, так і від сторонніх виробників.

Пакування та комплектація Google Pixel Buds Pro

Навушники поставляються в приємно-мінімалістичному білому пакуванні з кольоровою поліграфією. Комплект постачання складається лише з трьох пар амбушюр (S, M, L) та документації.

Досить цікава реалізація пакування для амбушур у вигляді двостороннього картонного тубуса, без використання пластику.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Дизайн, ергономіка та управління

Суб’єктивно це одні із найбільш стримано-привабливих дизайнів TWSTrue Wireless Stereo з усіх, що представлені сьогодні на ринку. Акуратний кейс, що візуально нагадує щось середнє між штурмовиком зі Star Wars та Марвіном з фільму The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, зроблений з матового білого пластику, а всередині пластик чорний.

Кришка не бовтається і закривається з приємним важким клацанням, а за індикацію відповідає м’яке свічення світлодіода, захованого під шар пластику, що візуально виглядає набагато дорожче за просту лампочку.

Усього є чотири варіанти забарвлення, але у всіх випадках кейс буде однаковим, змінюються лише кольори кришок навушників.

Навушники з більш гладкого пластику, а їх кришки з такого ж тактильно приємного матового матеріалу як кейс.

Посадка зручна і при правильно підібраних амбушюрах навушники у вухах не відчуваються, але сидять вони не надто впевнено та для занять спортом не підійдуть. Більш того, якщо у вас трохи відрізнятиметься форма вух від середньостатистичної – Pixel Buds Pro будуть випадати з вух навіть при звичайній ходьбі, так що перед покупкою краще їх поміряти.

Невпевнена посадка це один із основних мінусів даної моделі, а також інших моделей з подібною формою корпусу, яка хоч і відрізняється підвищеним комфортом, але водночас змушує користувача постійно переживати про стан навушників під час руху.

Управління чутливе та працює без промахів. Плоскі та досить великі майданчики без проблем визначають жест або тап користувача, але спочатку з незвички ставиш музику на паузу, коли намагаєшся поправити навушник у вусі.

В цілому навушники зроблені так, щоб ними хотілося користуватися: акуратне пакування, приємні матеріали, клацання кришки кейса і те, з якою легкістю Pixel Buds Pro дістаються з нього (чому зазвичай виробники не приділяють уваги). Все це створює враження дорогої іграшки та викликає симпатію ще до включення музики, що дуже важливо не тільки в аудіотехніці, а й у будь-якому продукті, пов’язаному з емоційним використанням.

Шумозаглушення та мікрофони

Перше на що звертаєш увагу після включення – це дуже м’яке заглушення шуму, яке зустрічається у топових популярних моделей повнорозмірних бездротових навушників, таких як: Sennheiser Momentum 4 Wireless, Sony WH-1000XM5 або BOSE Noise Cancelling Headphones 700. Воно працює досить добре, щоб повністю глушити шум завантаженого проспекту, але робить це досить м’яко.

Режим проникності також на дуже високому рівні та може потягатися з Apple AirPods 2 Pro (посилання на огляд AirPods). За час тестування кілька разів ловив себе на тому, що зранку вставив навушники у вуха і забув про них, оскільки активувався режим проникності, який звучить досить природно аби не викликати дискомфорту.

Розмовні мікрофони трохи гіршої якості, ніж у навушників Apple або гарнітури з винесеним мікрофоном, але вони все одно чудово підійдуть для щоденного використання як гарнітури для дзвінків як зі смартфона Google, так і з ноутбука або стаціонарного ПК.

Підключення та застосунок

Підключення до смартфона Google Pixel 4a пройшло максимально швидко та безпроблемно. Користувачеві досить просто відкрити кришку нових навушників і натиснути на кнопку підключення, що з’явилася. Після цього відбувається коротке налаштування та перевірка якості посадки (чи правильно підібрані амбушури, подібна функція дебютувала в Apple AirPods Pro).

Подальше налаштування TWS здійснюється у програмі Google Pixel Buds. У ньому користувач може коригувати жести, якість звуку, регулювати ANC і оновити навушники.

Для смартфонів Google є спеціальний віджет, а також нема потреби окремо завантажувати застосунок, якщо ви його не видаляли примусово раніше. В усьому іншому використання з пристроями інших виробників нічим не відрізняється – користувачеві доступний через Play Market той же застосунок, який відповідає за налаштування Pixel Buds Pro.

А це значить, що навушники універсальні й, оскільки у них спочатку немає тієї безшовності, яка є у продуктів Apple – їхня функціональність не відчувається урізаною. При тестуванні з кількома смартфонами Xiaomi та OnePlus проблем із підключенням та налаштуванням не виникло.

Пошук пристрою через програму відбувається за допомогою включення музики на самих навушниках на максимальній гучності, чого недостатньо для успішного виявлення навушників, особливо якщо вони лежать у кейсі, під якимось предметом або в не ідеально тихому приміщенні, так що опція сумнівна. Пошук навушників разом з кейсом здійснюється програмою Google Find My Device, яку потрібно встановлювати окремо з Play Market.

Вона дозволяє лише визначити останнє розташування Pixel Buds Pro із зазначенням маркера на карті та часом включення. Так що навіть така компанія-гігант, як Google, поки не може тягатися з Локатором Apple.

Автономність Google Pixel Buds Pro

Зі 100% до 0% самі навушники розряджаються в середньому за 8-10 годин (80-100% гучності та при чергуванні включеного ANC з режимом прозорості). Кейс дає ще близько трьох повних зарядок.

З вимкненим ANC Pixel Buds Pro на повній гучності розряджається на 10-15% за годину, залежно від гучності. У моєму випадку правий навушник втрачає заряд помітно швидше: якщо на правому 70% акумулятора, то на лівому 75-80%.

Повністю розряджені навушники заряджаються від кейса за 5-10 хвилин приблизно на годину прослуховування, як і заявлено виробником.

Звук Google Pixel Buds Pro

Окрім проблем із підключенням, прийнято також критикувати звучання навушників від Google за неприродність та сухість, з чим я змушений не погодитися. Можливо при виході перших сирих ревізій так і було, але на сьогодні їх можна назвати одними з кращих TWS як у плані звучання, так і загального досвіду користувача.

Звук Google Pixel Buds Pro зможе без проблем потягатися з такими моделями як Sennheiser Momentum True Wireless 3, Sony WF-1000XM4 і, вже не раз згадуваними вище, Apple AirPods Pro 2 (далеко не найкращий звук на ринку, але на них не просто так орієнтується більшість брендів).

Навушники звучать насичено та об’ємно, але при цьому видають досить високий рівень деталізації, враховуючи єдиний динамічний випромінювач та бездротове підключення. Їх можна використовувати для прослуховування практично всіх жанрів музики, включаючи рок, насичену електроніку, джаз та деякі симфонічні композиції. Зовсім насичений оркестр не витягнуть, але все ж не багато бездротових внутрішньоканальних моделей можуть похвалитися такою універсальністю.

Google Pixel Buds Pro вдало справляються з передачею сцени на простих записах, що може приємно здивувати, особливо при прослуховуванні виконавців, орієнтованих на оточення та розміщення інструментів.

Основне тестування звуку проводилося на смартфоні Google Pixel 4a та аудіоплеєрі Astell&Kern SR25.

Технічні характеристики Google Pixel Buds Pro

Тип конструкції Вакуумні
Тип кріплення Без кріплень
Тип акустичного оформлення Закриті
Драйвер 11 мм динамічний кастомний
Версія Bluetooth Bluetooth 5.0
Діапазон частот 20 – 20000 Гц
Захист

Навушники IPX4

Корпус IPX2

Розміри одного навушника 22,33×22,03×23,72 мм
Розміри зарядного кейсу 25x50x63,2 мм
Вага 140 г

Ціна та конкуренти

Вартість навушників Google Pixel Buds Pro складає 8 060 грн.

У цьому ціновому сегменті найближчими конкурентами за якістю звучання та загальним рівнем продукту можна назвати Sennheiser Momentum True Wireless 3 за 9 689 грн, Sony WF-1000XM4 для 9 708 грн і звичайно Apple AirPods Pro 2 за 10 499 грн.

Також варто звернути увагу на Sony LinkBuds S WF-LS900N за 7 881 грн якщо у пріоритеті басова складова, а для любителів верхніх частот є гібридні Anker SoundCore Liberty 3 Pro за 6 999 грн.

Disqus Comments Loading...