Рубрики CES 2024Статті

Перший погляд на смартфон Realme 12 Pro+: бюджетник із фантастичною камерою

Опубликовал
Тимур Ворона

Realme — дочірній бренд відомого китайського виробника смартфонів OPPO, дебютував на виставці CES 2024, що проходить у Лас-Вегасі. Для журналістів компанія влаштувала окрему презентацію нового смартфона — Realme 12 Pro+ 5G.

Скажу чесно, я не очікував від заходу нічого видатного. Realme вже давно працює в ніші якісних бюджетних смартфонів, але навіть топові продукти компанії поступалися флагманам на кшталт Samsung або Apple. Але недавня презентація мене здивувала. Компанія показала бюджетник з абсолютно приголомшливою камерою, і про нього я розповім нижче.

Предпоказу пристроїв передувала приблизно годинна презентація, під час якої спікери компанії розповідали про нову філософію бренду. У Realme вирішили грати по-крупному, і намірилися стрибнути відразу у вищу лігу виробників смартфонів. Основна думка полягає в тому, що в компанії тепер хочуть не просто робити хороші смартфони, а й самим задавати тренди.

Новим пристроєм компанія сподівається охопити категорію тінейджерів і молодих користувачів, для яких найголовніше в смартфоні — класна камера, бажано з оптичним зумом, та побільше. І при цьому, не за всі гроші світу.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Отже, що ж особливого в Realme 12 Pro+. Головне в новому пристрої — це камера з перископічним об’єктивом. Вона працює на базі 64-мегапіксельного сенсора OmniVision OV64B розміром ½ дюйма. У компанії стверджують, що сенсор Realme 12 Pro+ щонайменше у 2,6 рази більший, ніж в iPhone 15 Pro і Samsung Galaxy S23 Ultra, і це дає змогу захоплювати майже вдвічі більше світла. Це дає перевагу і під час нічного знімання — більше світла, отже, більш детальні та насичені фотографії.

Виглядає смартфон стильно і модно. Над зовнішнім виглядом блоку камер і окантовкою попрацював швейцарський годинниковий дизайнер Олів’є Савео. Блок камер, дійсно в чомусь нагадує дорогий годинник. Полірований круг-циферблат з рифленою окантовкою золотистого кольору, і вертикальна смужка, що перекочувала з минулої версії, на тлі синьої або білої екошкіри мають дуже і дуже симпатичний вигляд.

Смартфон також йде з 50-мегапіксельною основною камерою з 1/1.56-дюймовим сенсором Sony IMX890 (як в OnePlus 11), апертурою f/1.8 і оптичною стабілізацією. Також є ультраширококутна камера 0,6х, 32-мегапіксельна фронтальна камера, подробиць про них у компанії не розповіли.

У тестовій моделі було 12 ГБ оперативної пам’яті, обсяг сховища — 512 ГБ, екран розміром 6,7 дюйма, батарея 5000 мА, підтримка 5G, і процесор Snapdragon середнього класу, точну модель якого в компанії попросили не розкривати до офіційного релізу. Можу тільки уточнити, що, за словами спікерів компанії, процесор сумісний з новою технологією Realme — MasterShot Algorithm. З її допомогою можна зберігати фотографії в RAW-форматі, що раніше було доступно в основному на флагманських пристроях.

У Realme 12 Pro+ використовується фірмова оболонка Android. На перший погляд, системне меню має приємний вигляд, смартфон на старті не перевантажений непотрібним софтом, система працює плавно і без затримок.

Нижче, кілька фотографій, знятих смартфоном — у звичайному режимі, портретному, і з використанням оптичного зуму. Для порівняння, в компанії встановили в тестовому залі на штативі iPhone 15 Pro Max, і, на перший погляд, фото, зроблені на Realme, виглядали вже точно не гірше, а місцями навіть цікавіше. Але це, звісно, належить перевірити вже в неспішному режимі та в різних умовах.

І приклад відео, знятого смартфоном.

Терміни появи смартфона в продажу і навіть приблизні ціни в компанії не називають. Орієнтовно смартфон можна очікувати в першому півріччі 2024 року. Тоді ж ми сподіваємося провести вже повноцінний огляд однозначно цікавого пристрою, порівняти якість фотографій з топовими флагманами, і перевірити його продуктивність.

Поки що можна стверджувати, що ми отримали неординарний смартфон, який багато хто, напевно, захоче купити через привабливий дизайн, класну камеру і, найімовірніше, помірний цінник.

Disqus Comments Loading...