CES 2024 Пристрої 13.01.2024 о 12:00 comment views icon

Перший погляд на смартфон Realme 12 Pro+: бюджетник із фантастичною камерою

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/Gerasimov_-Metropolis-53-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/Gerasimov_-Metropolis-53-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/Gerasimov_-Metropolis-53-1-96x96.jpg

Тимур Ворона

Головний редактор ITC.ua

Перший погляд на смартфон Realme 12 Pro+: бюджетник із фантастичною камерою

Realme — дочірній бренд відомого китайського виробника смартфонів OPPO, дебютував на виставці CES 2024, що проходить у Лас-Вегасі. Для журналістів компанія влаштувала окрему презентацію нового смартфона — Realme 12 Pro+ 5G.

Скажу чесно, я не очікував від заходу нічого видатного. Realme вже давно працює в ніші якісних бюджетних смартфонів, але навіть топові продукти компанії поступалися флагманам на кшталт Samsung або Apple. Але недавня презентація мене здивувала. Компанія показала бюджетник з абсолютно приголомшливою камерою, і про нього я розповім нижче.

Предпоказу пристроїв передувала приблизно годинна презентація, під час якої спікери компанії розповідали про нову філософію бренду. У Realme вирішили грати по-крупному, і намірилися стрибнути відразу у вищу лігу виробників смартфонів. Основна думка полягає в тому, що в компанії тепер хочуть не просто робити хороші смартфони, а й самим задавати тренди.

Новим пристроєм компанія сподівається охопити категорію тінейджерів і молодих користувачів, для яких найголовніше в смартфоні — класна камера, бажано з оптичним зумом, та побільше. І при цьому, не за всі гроші світу.

Отже, що ж особливого в Realme 12 Pro+. Головне в новому пристрої — це камера з перископічним об’єктивом. Вона працює на базі 64-мегапіксельного сенсора OmniVision OV64B розміром ½ дюйма. У компанії стверджують, що сенсор Realme 12 Pro+ щонайменше у 2,6 рази більший, ніж в iPhone 15 Pro і Samsung Galaxy S23 Ultra, і це дає змогу захоплювати майже вдвічі більше світла. Це дає перевагу і під час нічного знімання — більше світла, отже, більш детальні та насичені фотографії.

Виглядає смартфон стильно і модно. Над зовнішнім виглядом блоку камер і окантовкою попрацював швейцарський годинниковий дизайнер Олів’є Савео. Блок камер, дійсно в чомусь нагадує дорогий годинник. Полірований круг-циферблат з рифленою окантовкою золотистого кольору, і вертикальна смужка, що перекочувала з минулої версії, на тлі синьої або білої екошкіри мають дуже і дуже симпатичний вигляд.

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

Смартфон також йде з 50-мегапіксельною основною камерою з 1/1.56-дюймовим сенсором Sony IMX890 (як в OnePlus 11), апертурою f/1.8 і оптичною стабілізацією. Також є ультраширококутна камера 0,6х, 32-мегапіксельна фронтальна камера, подробиць про них у компанії не розповіли.

У тестовій моделі було 12 ГБ оперативної пам’яті, обсяг сховища — 512 ГБ, екран розміром 6,7 дюйма, батарея 5000 мА, підтримка 5G, і процесор Snapdragon середнього класу, точну модель якого в компанії попросили не розкривати до офіційного релізу. Можу тільки уточнити, що, за словами спікерів компанії, процесор сумісний з новою технологією Realme — MasterShot Algorithm. З її допомогою можна зберігати фотографії в RAW-форматі, що раніше було доступно в основному на флагманських пристроях.

У Realme 12 Pro+ використовується фірмова оболонка Android. На перший погляд, системне меню має приємний вигляд, смартфон на старті не перевантажений непотрібним софтом, система працює плавно і без затримок.

Нижче, кілька фотографій, знятих смартфоном — у звичайному режимі, портретному, і з використанням оптичного зуму. Для порівняння, в компанії встановили в тестовому залі на штативі iPhone 15 Pro Max, і, на перший погляд, фото, зроблені на Realme, виглядали вже точно не гірше, а місцями навіть цікавіше. Але це, звісно, належить перевірити вже в неспішному режимі та в різних умовах.

І приклад відео, знятого смартфоном.

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

Терміни появи смартфона в продажу і навіть приблизні ціни в компанії не називають. Орієнтовно смартфон можна очікувати в першому півріччі 2024 року. Тоді ж ми сподіваємося провести вже повноцінний огляд однозначно цікавого пристрою, порівняти якість фотографій з топовими флагманами, і перевірити його продуктивність.

Поки що можна стверджувати, що ми отримали неординарний смартфон, який багато хто, напевно, захоче купити через привабливий дизайн, класну камеру і, найімовірніше, помірний цінник.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: