Рубрики Статті

Що подарувати близьким? Корисні техноподарунки під ялинку

Опубликовал
Дмитрий Спасюк

На Різдво та Новий рік хочеться порадувати рідних і друзів гарними сюрпризами. Ми підібрали кілька цікавих і корисних гаджетів, яким будуть раді усі категорії населення. На різний смак і гаманець, а також під сучасні реалії: павербанки, зарядні станції, лампи, ліхтарі, теплі рукавички, електронні книги, ноутбуки, смартфони та багато іншого.

Ноутбук з хорошою автономністю

Редакція ITC зробила актуальну підбірку ноутбуків, які порадують свого власника тривалою роботою від акумулятора:

Рейтинг найавтономніших ноутбуків в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Лептоп, в якому батарея тримає не менше 10 годин, буде актуальним як ніколи раніше. Серед найкращих моделей варто виділити усі Apple MacBook з чіпами M1 та M2. Вони забезпечують небачену автономність і швидкодію на рівні потужних стаціонарних ПК.

Для тих, хто шукає більш бюджетні варіанти, можна звернути увагу на хромбуки або лептопи з економними Intel Pentium/Celeron, AMD Athlon. Наприклад, у Prologix M15-710 батарея 37 Вт*год дозволяє працювати 10-15 годин.

Курс-професія "Копірайтер" від Skvot.
40 занять — і ти з упевненістю, скілами та портфоліо зможеш тиснути Apply на вакансії копірайтера.Досвідом і ключами поділяться 2 лекторки та запрошені спікери.
Детальніше про курс

Смартфон з хорошою автономністю

Павербанк – це добре, але ще краще, коли смартфон й сам добре «тримає батарею». Ми уже розглядали такі телефони та склали рейтинг, з яким пропонуємо ознайомитись читачам:

Рейтинг найавтономніших смартфонів в Україні – ТОП 10 моделей 2022 року

Новенький смартфон – це завжди приємний подарунок на Новий рік. Не обов’язково у пакунку повинен бути елітний iPhone 14 Pro Max, адже є й інші смартфони з гарною автономністю. Також не завадить прислухатись до корисних порад, що допоможуть зберегти заряд свого девайса.

Економія батареї смартфонів та ноутбуків. Корисні поради для збільшення автономності

Павербанк 30000 мАг

Портативні зарядні пристрої як ніколи актуальні в наш час. Такому подарунку зрадіє будь-хто. Великий павербанк Baseus Power Bank 30000mAh має достатню ємність для 5-6 циклів заряджання телефону. Вихідна потужність складає до 15 Вт. Підтримується технологія швидкого заряджання PD, FCP, QC. Всього є 4 роз’єми: 2 USB A, Micro USB та USB Type C. До нього можна підключати до трьох пристроїв одночасно. За свою ціну це одна із найкращих моделей з ємністю 30 Аг.

Пальчикові акумулятори з зарядним пристроєм

У кожного вдома є техніка, що працює від пальчикових батарейок, ціни на які неабияк виросли. За умов частого використання значно вигідніше придбати пальчикові акумулятори стандарту AA або AAA.

Комплект із 4-х таких акумуляторів з зарядкою – недорогий і практичний подарунок до Нового року. З допомогою таких батарей можна живити годинники, радіоприймачі, гірлянди, лампи, ліхтарики тощо.  Це рішення швидко себе окупить, відносно одноразових батарейок.

Зарядна станція

Для тих, кому павербанка недостатньо, пропонуємо дещо серйозніший варіант. Чи може бути кращий подарунок за зарядну станцію під кінець 2022 року? Компактна модель CTECHi GT200 240Wh за розумну ціну (менш як 14 тисяч) буде гарним сюрпризом під ялинкою. Від неї можна зарядити майже будь-який пристрій.

Золота середина у світі зарядних станцій. EcoFlow RIVER 2 Pro 768Wh достатньо потужна, щоб живити кілька невимогливих приладів 220V, заряджати ноутбуки, планшети, телефони, павербанки тощо. До зарядної станції можна підключати сонячні панелі та інші аксесуари від бренду EcoFlow. Виробник добре себе зарекомендував на ринку і має відмінні відгуки. Один із найкращих новорічних подарунків.

Більш потужна Jackery Explorer Pro 2160Wh може замінити невеликий бензиновий генератор. Потужність до 2200 Вт, дві розетки 220V і вага понад 20 кілограмів. Дорогий, але дуже функціональний подарунок, що точно стане в пригоді цілій сім’ї.

Ліхтарики та лампи

Простенька та економна лампа XO Y1, що послужить портативним нічником. Її світла буде недостатньо щоб займатись вишиванням чи читанням. Але ця USB лампа дозволить орієнтуватись в приміщенні й не оббивати мізинці об меблі. Живиться пристрій від павербанка.

Класична модель з вбудованим акумулятором 3800 мАг. Туристичний ліхтар  Power Style 910 точно стане у пригоді в такий непростий час. Всередині установлений потужний діод. Дальність освітлення до 550 метрів. Є функція регулювання оптичного потоку (фокусування на певній відстані).

Ще одна туристична модель, яка може замінити стаціонарне освітлення. Вбудована підставка, ручка для перенесення, регулювання нахилу, потужний світлодіод. Work Lamp PR 580 також має рівень захисту IP65. Максимальна потужність 30 Вт.  Вбудований акумулятор 4800 мАг. Заряджати його можна від мережі, на що піде кілька годин.

Автономний 4G модем

У більшості користувачів якість зв’язку на мобільному телефоні залишає бажати кращого. Швидкість неабияк падає в пікові години. 4G роутери мають значно сильніші приймачі. EvdoLink EL910 дозволяє підключати зовнішню антену. З нею швидкість передачі сигналу буде значно краща як на мобільному телефоні. Автономний ноутбук і 4G модем – це неабиякий комфорт під кінець 2022 року.

Електронна книга

Чим зайняти себе, коли вимикають електрику? Читання – це чи не найкращий спосіб витратити вільний час. Електронна книга має велику перевагу над класичними LED/LCD екранами. Читати з телефону чи планшету – знущання зі свого зору.

Amazon Kindle Paperwhite 11th Gen має дисплей на основі електронних чорнил, а отже не виснажуватиме очі під час довготривалого читання. Діагональ екрана 6.8 дюймів, а роздільна здатність 1072х1448. Чудовий подарунок для любителів саморозвитку і корисного проводження часу.

Радіоприймач

Естетичний і функціональний радіоприймач, що впишеться у будь-який інтер’єр. Philips TAR3205 має вбудований годинник і вміє будити власника кожного ранку. Пристрій живиться від мережі або від ААА батарейок. Коли вимкнуть електроенергію, можна увімкнути радіо AM/FM, щоб послухати новини чи музику. Гарний подарунок за невеликі гроші, який точно пригодиться його власнику.

Рукавиці з підігрівом

Важливо не мерзнути в руки та ноги. Для тих, хто багато часу проводить на морозі (з тих чи інших причин), гарним подарунком будуть професійні рукавички з підігрівом. Живляться вони від павербанка. Сюрприз, що оцінять ті, хто вимушений працювати довгий час у холодних умовах.

Також є значно дешевші рукавички для дому. Їх можна під’єднати до ноутбука чи павербанку. Пальці залишаються вільними, отже нічого не заважатиме роботі за лептопом. Подарунок, що принесе тепло близьким в усіх значеннях цього слова.

Висновки

Важливо привітати своїх рідних і друзів. Не обов’язково витрачати багато коштів, адже сам факт уваги уже багато значить. Іноді для гарного настрою і позитиву достатньо якоїсь дрібниці. Редакція ITC запропонувала найбільш актуальні сюрпризи, що стануть в пригоді будь-кому.

Disqus Comments Loading...