У листопаді 2022 року фандрейзингова платформа UNITED24 спільно з видатним американським істориком Тімоті Снайдером запустила історичний збір на спеціальну систему протидії ворожим БПЛА «Ловець шахедів». Вона допомагатиме виявляти та перехоплювати дрони-камікадзе, а також підвищить ефективність протиповітряної оборони України. Професору Єльського університету й амбасадору UNITED24 вдалося зібрати понад $1,2 млн. 
У партнерському матеріалі із Tranzzo CEO компанії Маргарита Очигава розповідає, як цей збір став технічно можливим і знайомить з подробицями роботи команди, яка перебуває за лаштунками таких масштабних зборів.

Партнерський матеріал?

Особливості збору Снайдера: темпи донатів і кількість платежів

Фінтех-платформа Tranzzo обробляє понад 10 млн транзакцій на місяць та обслуговує 3 тис. онлайн-бізнесів. Також компанія співпрацює з Міністерством цифрової трансформації як технічний партнер державного сервісу «Дія» з 2020 року.

З початком війни їхня співпраця продовжується також із платформою UNITED24. Ця глобальна президентська ініціатива допомогла залучити понад $298 млн з більш ніж 110 країн усього за 10 місяців.

Саме Tranzzo відповідала за налаштування стабільного надходження платежів, зокрема, для історичного збору Тімоті Снайдера.

Як зібрати $1,2 млн на «Ловця шахедів» і не обвалити систему: кейс
Маргарита Очигава, СЕО Tranzzo

«Tranzzo реалізувала оплати на сайті картками з усього світу, зробивши процес максимально зручним для користувача,розповідає СЕО Tranzzo Маргарита Очигава. Клієнтам Tranzzo доступні всі найпопулярніші методи оплати в одній інтеграції – розрахунки картками Visa, Mastercard, UnionPay, миттєві платежі з Apple Pay і Google Pay, Telegram Pay, електронні гаманці тощо».

Загалом через UNITED24 на збір Снайдера переказали $1 268 196. Особлива активність спостерігалась на другий день після запуску, 16 листопада. Тоді кількість платежів різко зросла у більш ніж 40 разів у порівнянні з даними першого дня. Найбільше пожертв надійшло в доларах США.

Як підготуватися до фандрейзингу на мільйон

Щоб забезпечити стабільне приймання платежів під час нової хвилі донатів на збір Снайдера через UNITED24, команда Tranzzo провела аналіз, зробила прогноз навантаження щодо транзакцій і налаштувала безперебійну роботу системи в умовах пікового зростання кількості платежів. Показник SLA [час працездатності інфраструктури] склав 99,9%. Досягти цього допомогли інструменти моніторингу Google Cloud Platform

SLA 99,9% означає, що система доступна і може обробляти платежі 99,9% часу. Якщо показник впаде хоча б до 99,0%, це може спричинити фінансові втрати.

«У такому випадку час можливого простою системи складатиме приблизно 7,3 години на місяць, – пояснює Маргарита Очигава. – Припустимо, що за годину система обробляє близько тисячі платежів із середнім чеком 1 тис. грн. Отже, за 7,3 години простою не будуть оброблені 7,3 тис. платежів, і отримувач потенційно недоотримує 7,3 млн грн за місяць».

 

Що допомогло Tranzzo досягти високої ефективності технологічного забезпечення збору

Платіжна платформа Tranzzo побудована на базі мікросервісної архітектури. Вона складається з великої кількості відокремлених сервісів, які взаємодіють між собою. Такі рішення легко масштабуються, дозволяють обробляти велику кількість даних, проте потребують особливого підходу для підтримки стабільності й ефективності роботи.

В інформаційних технологіях важливо правильно налаштувати моніторинг, щоб вчасно виявляти й усувати можливі помилки в системі. А от у платіжному бізнесі треба завжди бути готовими до різкого збільшення кількості транзакцій, як у випадку із запуском нового збору через UNITED24.

Для моніторингу й аналізу роботи мікросервісів у Tranzzo використовують logged-based-метрики від Google Cloud Platform (GCP). Це інструмент для збору та аналізу моніторингових даних (логів), які генерують різні компоненти системи. На основі логів фіксується певний набір показників, які дозволяють оцінювати роботу системи. До них належать швидкість відповіді сервера, кількість помилок, завантаженість тощо. 

Щоб вчасно виявити й усунути помилки в системі, GCP пропонує окреме рішення для сповіщення на основі вибраних метрик – Alert Policies. Система може повідомити про збільшення кількості помилок у мікросервісі або середнього часу відповіді сервера. Щоб інструмент повідомляв про зміни метрик, потрібно вказати значення показника, за яким спрацює сповіщення, і вибрати канал комунікації – пошта, Slack, застосунок GCP тощо. Налаштувати одне сповіщення з інструментами GCP можна за хвилину. Це дуже зручно і швидко. 

Процес приймання платежів 

Після того, як всі налаштування готові, транзакції зсередини виглядають так:

  1. Система Tranzzo приймає запити від клієнтів.
  2. Мікросервіси генерують логи.
  3. Інструменти GCP збирають метрики й повідомляють, коли виникає проблема.

«Завдяки такому підходу команда Tranzzo максимально швидко усуває помилки, якщо такі зʼявляються, система продовжує працювати, конверсія платежів залишається стабільно на високому рівні», – підкреслює Маргарита Очигава.

 

Головні переваги сервісу Google Cloud Platform 

Основна перевага інструментів моніторингу від GCP вони не вимагають ресурсів на розгортання та підтримку інфраструктури. Створення logged-based-метрик у GCP простий і швидкий процес. Для налаштування потрібні лише моніторингові дані, які генерують компоненти системи. Окрім того, GCP збирає власні логи і пропонує готові шаблони метрик, які можна використовувати для відстеження роботи системи.

Ще одна перевага GCP автоматичне масштабування ресурсів. Проілюструємо на прикладі збору на «Ловця шахедів» через UNITED24: якщо кількість платежів різко зростає, сервіс автоматично збільшує потужність серверів. Таким чином система працюватиме без збоїв і затримок за будь-якого трафіку.

Logged-based-метрики дозволяють бізнесу не лише вчасно виявляти проблеми, але й аналізувати та запобігати їх виникненню в майбутньому.

У співпраці з UNITED24 інструменти моніторингу від GCP дозволили забезпечити стабільну роботу системи – спрогнозувати навантаження, розширити при потребі потужності та налаштувати систему сповіщень, щоб вчасно реагувати на проблеми. У результаті навіть за пікових навантажень після оголошення збору на «Ловця шахедів» система була доступна 99,9% часу і забезпечила безперебійне приймання платежів. 

Wise IT як Google Premier Partner має команду висококваліфікованих фахівців, які здатні виконати будь-яке завдання, пов’язане з рішеннями Google Cloud і Google Workspace. Якщо вашому бізнесу потрібна консультація щодо інструментів Google Cloud і Google Workspace, фахівці Wise IT допоможуть розв’язати проблему і зможуть виконати будь-яке завдання. Зв’язатися з експертами можна поштою або за телефоном +380442772323.

Про Tranzzo

Міжнародна технічна платіжна платформа працює на ринку з 2017 року. Компанія під’єднує онлайн-платежі для бізнесу з усього світу та пропонує white-label-рішення для приймання платежів під власним брендом. Tranzzo обробляє понад 10 млн транзакцій на місяць та обслуговує 3 тис. онлайн-бізнесів.

Tranzzo використовує сервіси Google з першого дня роботи як основу своєї інфраструктури та рішень. З травня 2019 року фінтех-платформа розпочала співпрацю з Wise IT із сервісу Google Workspace, а потім під’єднала й Google Cloud Platform

Про UNITED24 

Ініційована Президентом України фандрейзингова платформа й основне вікно збору пожертв на підтримку України. За 10 місяців роботи фандрейзингової платформи UNITED24 завдяки пожертвам з більш ніж 110 країн зібрали понад $298 млн. Серед амбасадорів UNITED24 – співачка й акторка Барбра Стрейзанд, актор Марк Гемілл, гурт Imagine Dragons, артдиректор Balenciaga Демна Гвасалія, американський актор Лієв Шрайбер, режисер Мішель Азанавічус, астронавт Скотт Келлі, історик Тімоті Снайдер, кантрі-співак Бред Пейслі, акторка Кетрін Винник, видатні українські спортсмени Еліна Світоліна, Андрій Шевченко й Олександр Усик.

Як зібрати $1,2 млн на «Ловця шахедів» і не обвалити систему: кейс
Президент України Володимир Зеленський та Тімоті Снайдер

 

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Стаття з партнерськими посиланнямиЦей матеріал містить посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції, проте дає виданню можливості для розвитку.
Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: