Vbet візьме участь в організації центру для підтримки людей, схильних до ігрової залежності

Опубликовал
Наумов Андрій

Обережне, нерідко досить негативне ставлення частини суспільства до легалізації азартних ігор спричинене можливим поширенням ігрової залежності. Тому держава, скасовуючи у 2020 році мораторій на азартні розваги, передбачила низку вимог, дотримання яких має до мінімуму знизити ризик розвитку патологічного потягу. Один із ключових принципів — дотримання принципів відповідальної гри.

Суть принципів відповідальної гри

Правила соціальної відповідальності розроблені з метою убезпечити від надмірного захоплення любителів крутити рулетку, запускати слоти або робити ставки на спорт.

З боку бізнесу дотримання правил, зокрема, означає:

  • запобігання доступу до гри для неповнолітніх;
  • надання повної та достовірної інформації про виграшні шанси та можливі фінансові втрати;
  • позиціонування азартних ігор як виду дозвілля, а не способу збагачення.

Організаторам також заборонено приймати ставки в кредит або надавати гравцю позику. Не можна також заохочувати обіцянками великого виграшу або пропонувати, наприклад, алкогольні напої. А ось такі заохочення, як, скажімо, промокоди Favbet, цілком законні.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Зазначимо, що подібні бонусні пропозиції роблять й інші ліцензійні оператори. Так, використовуючи, скажімо, промокод Vbet, гравець може отримати фрібет, надбавку до депозиту, гроші на бонусний рахунок, підвищені коефіцієнти і т.д. Не є порушенням закону й винагорода для нових клієнтів. Так, наприклад, створивши обліковий запис і активувавши в GG bet промокод, можна отримати бонус до депозиту, страховку чи безкоштовну ставку.

Легальні оператори також зобов’язані інформувати своїх клієнтів про ознаки ігрової залежності та місця, де їм нададуть допомогу у разі потреби.

Про центр підтримки GamCare Space

Деякі компанії не обмежуються виконанням закону, а беруть участь у реалізації проектів, спрямованих на підтримку людей із ризиком розвитку залежності від азартних ігор. Так, нещодавно стало відомо, що бренд Vbet приєднався до впровадження державної програми з надання послуг соціально-психологічної реабілітації особам з ознаками лудоманії. Спільно з громадською організацією “Центр відповідальної гри” компанія візьме участь у відкритті центру GamCare Space. Тут зможуть отримувати допомогу проблемні та патологічні гравці, а також члени їхніх сімей. Планується залучити до роботи у центрі юристів, психологів, соціальних працівників. Консультації будуть проводитися очно, індивідуально та в групах. Також можна буде звернутись на гарячу лінію. Центр, як очікується, почне працювати вже у 2024 році.

Зазначимо, що для Вбет участь у відкритті GamCare Space — це не разова акція, а логічне продовження просвітницької та практичної діяльності в рамках політики відповідальної гри.

Disqus Comments Loading...