Рубрики Статті

Вчимося на IT рекрутера: курси Advanced рівня

Опубликовал
Ирина Тесленко

Робота IT рекрутера полягає в пошуку, відборі та онбордінгу фахівців. У цій професії важливо вміти не тільки використовувати сучасні методи та технології, а й постійно покращувати свої soft skills. Вони знадобляться при спілкуванні як з кандидатами, так і зі внутрішніми стейкхолдерами, що інколи займає більшу частину робочого часу фахівця. Тому здатність адаптуватися до потреб компанії та вміти шукати кращі таланти — є запорукою успіху рекрутера та побудови власної успішної кар’єри.

Постійне відстежування ринку праці, вивчення трендів, проведення співбесід і взаємодія з іншими відділами є операційною частиною роботи фахівця. Однак для розвитку кар’єри потрібно приділити увагу розвитку не тільки співробітників, а й своїх скілів, в чому допоможуть спеціалізовані курси просунутого рівня. 

Онлайн-курс Recruitment Pro

За 28 занять у комп’ютерній школі Hillel можна отримати апгрейд своїх знань і перейти на новий рівень менеджменту. Курс підійде для людей з досвідом, які хочуть дізнатися про нові технології (GitHub, Boolean Search, X-Ray Search), навчитися будувати HR-стратегію, покращити навички інтерв’ювання кандидатів, а також познайомитися з міжнародним ринком рекрутингу. 

Бонусом курсу виступає вивчення AI-інструментів для рекрутера — застосування ChatGPT і Bard, які у сучасному світі дозволяють бути ефективнішим за своїх конкурентів. У процесі навчання студент також буде залучений до професійної спільноти фахівців, яка може надати авторитетний зворотний зв’язок і поділитись досвідом, вивчаючи кейси з різних сфер. Найкраще цей курс підійде для тих, чия компанія починає виходити на міжнародний ринок, адже окремим блоком навчання виділена робота із західними клієнтами та іноземними кандидатами. 

Recruiting, Hiring, and Onboarding Employees

Цей курс не присвячений суто рекрутингу в ІТ, але підіймає фундаментальні теми та, на рідкість, не упускає питання онбордінгу. На більшості навчальних програм добре розкривається тема про наймання та проведення співбесід, але питання як адаптувати нового працівника та ефективно взаємодіяти з командою часто залишаються відкритими. 

Курс складається з чотирьох модулів: стратегія рекрутингу та планування, пошук найкращих кандидатів, відбір, онбордінг. Навчальних відео передбачено на 20 годин перегляду, які для досвідченого рекрутера дозволять освіжити знання, познайомитися з іншими практиками та почати дивитися на щоденні задачі з точки зору стратегічних цілей. 

Для людини, яка претендує та позицію керівника, також буде важливим оцінити різні варіанти відбору працівників, які, можливо, сам фахівець не використовував на практиці, але прагне імплементувати у HR команді. 

Recruiter від Mate academy

Цей курс від Mate academy сподобається як досвідченим фахівцям, так і рекрутерам з інших сфер, які хочуть перейти в ІТ. Завдяки гнучкому графіку кожен може поєднати навчання з роботою, хатніми справами або залученістю в інші проєкти. Особливістю курсу є практичне спрямування, а також актуальна програма, яка побудована на досвіді та потребах великих роботодавців на ринку. Тому вся інформація навчальної програми буде містити лише потрібну теорію та прикладні кейси, на яких кожен зможе підняти свій рівень hard skills. 

Курс розбитий на 7 модулів і 38 тем, які від плавного вступу ведуть до вивчення технічного світу спеціалістів. Тобто студент розбереться в різниці між інженерами, тестувальниками, дизайнерами, щоб впевнено себе почувати з ІТ-термінологією та особливостями рекрутингу індустрії. 

Навчання побудоване на вправах, завдяки яким можна буде опанувати конкретні інструменти для пошуку кандидатів та роботі з їх відбором: Boolean Search, X-ray, GitHub, Stack Overflow, Meetup, Behance тощо. Студент навіть заглибитися у те, як використовувати соціальні мережі для оцінки кандидатів, а також як правильно писати листи з пропозиціями. 

Для того, щоб зрозуміти чи підходить ваш рівень для проходження цього курсу можна пройти перший модуль безплатно та впевнено продовжувати навчання. 

HR Business Partner

Курс на платформі Laba належить до середнього рівня складності та дозволяє навчитися у провідного фахівця процесам вимірювання ефективності та оптимізації HR-процесів. 

На курсі глибоко розглядатимуть побудову HR-стратегії, показники OKR та KPI для HRBP, а також вмінням презентувати результати стейкхолдерам. За 12 онлайн-занять фахівець покращить як теоретичні знання, так і отримає можливість закріпити їх на 2 воркшопах. Особливо цінно, що на курсі передбачений фідбек від лекторки, а також матеріали для самостійного опрацювання, до яких доступ зберігається без обмежень у часі. 

Окрім Q&A-сесій, курс відрізняється такими темами як політика винагороди в організації, розгляд інструментів мотивації співробітників, а також процеси перегляду фінансової компенсації. 

Recruiting: Talent Acquisition & Hiring

На платформі Udemy можна знайти комплексний курс з рекрутингу, який цікавий не тільки постійним оновленням програми, а й розкриттям теми застосування AI-інструментів у роботі рекрутера. На відміну від інших, навчання охоплює не тільки класичні теми з визначенням портрета кандидата та написанням описів вакансій, а й створенням реферальної програми для залучення нових співробітників, а також фінансових тем заробітної плати та вигідних умов для всіх сторін угоди. 

Курс адаптований для спеціалістів як з досвідом, так і без, а головне, буде корисним навіть для власників бізнесу, які відповідають за створення та розширення команд своєї компанії. Завдяки простій подачі матеріалу та практичним вправам навчальна програма дозволить отримати нові навички кожному зацікавленому працівнику.

Disqus Comments Loading...