Як правильно замінити одні ліки іншими? Для цього є довідник еквівалентності

Опубликовал
Партнерский материал

Фармацевтичний ринок України величезний, і в назвах препаратів можна загубитися. Багато з них мають однакову чи схожу дію, адже в їхньому складі одна й та сама активна речовина. Тільки виробники різні. То як не розгубитися, коли в аптеці вам пропонують замінити один препарат іншим?  

У партнерському матеріалі із сервісом Rx.ua розповідаємо, що таке еквівалентність лікарських засобів і як її визначати. 

Партнерський матеріал?

Що таке еквівалентність і навіщо вона потрібна

Препарат, що випускається вперше і є принципово новим на ринку, зветься оригінальним. А копії, що випускають на його основі, називають генериками. І саме в цьому контексті з’являється поняття еквівалентності, тобто здатності двох різних лікарських препаратів давати однаковий терапевтичний ефект.

Є різні види еквівалентності: фармацевтична, біологічна, клінічна. Але всі вони спрямовані на те, щоб лікарі за певного діагнозу могли призначати різні препарати з єдиним результатом та ефективністю.

Більше інформації про це можна знайти на сайті rx.ua – у довіднику еквівалентності лікарських засобів. 

 

Як скористатися довідником Rx.ua і які переваги він має

Довідник існує у двох форматах: онлайн і паперовому. Вибір залежить від ваших потреб, проте версія онлайн має ряд переваг: 

  • мобільність (інформацію можна отримати просто зараз і з будь-якої точки світу);
  • актуальність (електронні версії набагато швидше оновлюються – мало не щодня);
  • зручність (швидкий інтерфейс з алфавітним покажчиком дозволить за лічені секунди знайти потрібний препарат і його еквівалентність);
  • розширена інформація (щодо кожного препарату публікується актуальна та повна інформація, у тому числі дані про сертифікацію, ліцензію та багато іншого).

Кому корисний довідник

Сервіс дозволяє знайти оптимальний інструмент лікування та буде корисним для лікарів, які хочуть підібрати пацієнтові ідеальний препарат з гарантованою ефективністю. Адже трапляються ситуації, коли хворий має алергію на деякі компоненти чи форма випуску не підходить. А за допомогою довідника Rx.ua усю інформацію можна знайти. Потім з урахуванням отриманого досвіду призначати лікування буде набагато простіше. 

Довідник здебільшого використовують лікарі, але подібний інструмент також знадобиться і фармацевтам. Часто їм теж необхідно вибрати альтернативу, коли покупець готовий придбати інший препарат з такою ж активною речовиною.

Студенти медичних навчальних закладів можуть застосовувати довідник як інструмент для навчання. З його допомогою одразу вдасться зрозуміти, наскільки багато еквівалентів існує та яку ефективність вони мають.

Знайти свій препарат у довіднику

 

Disqus Comments Loading...