Повномасштабне вторгнення росії не зламало українців, тому бачимо, що роботу потроху відновлюють, відкривають нові ФОПи, створюють стартапи, запускають бізнеси, кафе й інші заклади обслуговування. Усе це українці роблять не тільки у своїх містах, але й на нових місцях, куди вони переїхали після 24 лютого.

Українці також примудряються відкривати успішний бізнес у Європі або працювати звідти віддалено на Україну. У цьому партнерському матеріалі із Zadarma ми розповімо, як цей сервіс IP-телефонії допоможе створити віртуальний офіс в Європейському Союзі чи Великій Британії, знайти шлях до клієнтів, що знаходяться в різних країнах, і забезпечити можливість спілкування з ними у зручний спосіб.

Партнер проєкту?
Огляд сервісу IP-телефонії Zadarma: корисний інструмент для відкриття бізнесу в Європі

Огляд сервісу IP-телефонії Zadarma: корисний інструмент для відкриття бізнесу в Європі

Що таке віртуальний офіс і з чого він складається

Віртуальний офіс дуже схожий на звичайний, тільки без приміщення. У ньому є працівники, налагоджена телефонія, своя АТС, система управління відносинами із клієнтами — CRM тощо. 

Якщо ви визначилися з місцем для відкриття бізнесу, треба придбати телефонні номери цієї країни, щоб бути на зв’язку та вести облік клієнтів. Також необхідно налаштувати хмарну АТС. Вона допоможе приймати дзвінкі, переадресовувати їх або перерозподіляти між операторами чи менеджерами. 

Для швидкого і вдалого старту бізнесу в Європі дуже важливо під’єднати нову або інтегрувати у свій бізнес уже наявну хмарну CRM-систему. Вона фіксуватиме дзвінки, відмічатиме клієнтів та їхні дані тощо. 

Напевно у вас уже паморочиться в голові від усіх цих «треба», тому нумо розбиратися послідовно. Далі описуємо поступові кроки, які потрібно зробити, щоб відкрити віртуальний офіс у ЄС з найменшими зусиллями. 

Докладніше про віртуальний офіс можна дізнатися тут

Крок 1. Створюємо віртуальний офіс

Для того щоб відкрити віртуальний офіс за допомогою сервісу Zadarma, потрібно виконати наступні дії:

  • Зареєструватися на сайті zadarma.com і підтвердити свій обліковий запис.
  • Завантажити програмне забезпечення для налаштування віртуального номера. Це можна зробити через вебінтерфейс або за допомогою мобільного застосунку.
  • Вибрати країну, де потрібно відкрити віртуальний офіс, підімкнути віртуальний номер і дзвонити напряму із браузера або через програму/застосунок.
  • Налаштувати відповідні функції власного віртуального офісу, такі як голосове меню IVR, групове переадресування та інші.
  • В онлайн-інтерфейсі можна керувати послугами і звітністю. Тут можна змінювати налаштування та переглядати статистику з будь-якого пристрою з доступом до інтернету.

Огляд сервісу IP-телефонії Zadarma: корисний інструмент для відкриття бізнесу в Європі

Тут приведені всі кроки для створення віртуального офісу, але про деякі з них треба дізнатися більше. Саме для цього продовжуйте читати далі.

Крок 2. Вибираємо тариф і налаштовуємо хмарну АТС

Для початку виберемо тарифний пакет. Для команди від двох до десяти людей оптимальним варіантом стане «Офіс». Тариф коштує $17 на місяць для команди, якщо платити одразу за рік, або $19, якщо платити помісячно. Також є тарифи «Стандарт» для команд до п’яти людей і «Корпорація» для середніх і великих компаній від п’яти до 400 співробітників.

У тарифні плани Zadarma входить буквально все, що потрібно: вихідні дзвінки, телефонні номери, розширення можливостей АТС, а також сама віртуальна телефонна станція.

Огляд сервісу IP-телефонії Zadarma: корисний інструмент для відкриття бізнесу в Європі

Далі звертаємо увагу на хмарну АТС від Zadarma. Це зручний інструмент, який дозволяє організувати роботу з телефонією на віддаленій основі. Головні елементи віртуальної АТС — віртуальний номер телефону й інтернет-з’єднання.

Основний принцип дії хмарної АТС — здійснювати дзвінки без прив’язки до країни й обладнання. Хмарна АТС дозволяє телефонізувати офіс, налаштувати голосове меню, вести статистику розмов та має інші корисні функції, які підвищують ефективність роботи із клієнтами.

Сервіс Zadarma надає можливість встановити спеціальне програмне забезпечення, що дозволяє здійснювати телефонні дзвінки з комп’ютера чи іншого пристрою. Підприємства, а тим паче нові маленькі бізнеси, які використовують ці програми, суттєво знижують свої витрати на телефонний зв’язок і спрощують роботу із клієнтами.

Оскільки АТС Zadarma базується на хмарній технології, вона забезпечує користувачам стійкість зв’язку, а також дозволяє використовувати необхідну кількість ліній телефону залежно від потреб бізнесу.

Для налаштування віртуальної АТС треба зробити наступне:

  • Перейти на сторінку «Віртуальні номери» і замовити необхідний номер телефону, якщо це ще не зробили. Нагадуємо, що при цьому можна вибрати номер з будь-якого регіону світу. Наприклад, польський.
  • Важливо! У багатьох країнах Європи є законодавчі обмеження щодо купівлі номерів. Тому в деяких країнах міський номер реєструють тільки із внутрішньою адресою, на резидента. Але в Польщі, Чехії та Великій Британії доступна реєстрація просто за паспортом громадянина України. З ним також можна придбати будь-який міський, мобільний і номер 800 для бізнесу. Якщо ви думаєте відкрити свій бізнес у ЄС, зверніть увагу саме на ці три країни.
  • Після замовлення номера телефону перейдіть на сторінку «Хмарна АТС» на головній сторінці сайту і створіть свою АТС. У цьому вам допоможе майстер налаштувань.
  • Налаштуйте функції віртуальної АТС відповідно до своїх потреб.

Огляд сервісу IP-телефонії Zadarma: корисний інструмент для відкриття бізнесу в Європі

Після того як ви налаштуєте свою хмарну АТС, можете додати код на вебсайт вашої компанії чи онлайн-магазину, щоб відвідувачі сайту могли легко зв’язатися з вами за допомогою callback-віджету.

Докладніше про хмарну АТС від Zadarma можна дізнатись тут

Крок 3. Вибираємо бонуси та додаткові послуги

У Zadarma є багато цікавих і корисних бонусів для своїх клієнтів. Наприклад, сервіс пропонує інтеграцію з різноманітними CRM-системами:

  • Bitrix24;
  • AmoCRM;
  • Salesforce;
  • Zoho CRM;
  • Pipedrive;
  • HubSpot CRM.

Це дозволяє під’єднати телефонію Zadarma до CRM-системи користувача, щоб він міг працювати із клієнтами з одного зручного інтерфейсу. Наприклад, коли клієнт зателефонує на віртуальний номер, інформація про дзвінок автоматично зберігатиметься в CRM-системі, що дозволить легко відстежувати інтеракції із клієнтами і збирати важливі дані.

Деякі інтеграції допоможуть здійснювати дзвінки прямо із CRM-системи. Це означає, що менеджер чи будь-який інший співробітник може набирати номер телефону прямо зі свого CRM-інтерфейсу і розмовляти із клієнтом безпосередньо зі свого комп’ютера.

У Zadarma є і власна безкоштовна Teamsale CRM. Ця хмарна система також допоможе автоматизувати всі основні процеси без зайвих витрат. Teamsale CRM повністю інтегрована з телефонією та АТС Zadarma, підходить для бізнесу будь-якого масштабу і, головне, за неї зовсім не треба платити, незалежно від чисельності штату співробітників.

Огляд сервісу IP-телефонії Zadarma: корисний інструмент для відкриття бізнесу в Європі

З інших додаткових корисних інструментів Zadarma варто виділити call tracking, аналітику розмов і безплатні відеоконференції. Колтрекінг допомагає заощаджувати гроші на рекламі. Він аналізує кількість вхідних дзвінків, а також показує додаткові дані за дзвінками та сесіями клієнта на вашому сайті.

Аналітика розмов представлена спеціальним інструментом, який автоматично перетворює телефонну розмову менеджера із клієнтом на текст. У такому форматі його простіше й ефективніше аналізувати керівникам. Тим паче для цього є різні шаблони та фільтри.

Можливість відеодзвінків на сайті дозволяє не витрачати час на пошуки зовнішніх інструментів для зв’язку і швидко організовувати зустрічі всередині компанії через браузер, планшет або смартфон.

Огляд сервісу IP-телефонії Zadarma: корисний інструмент для відкриття бізнесу в Європі

Подивитись всі можливості та спробувати віртуальну АТС Zadarma можна на сайті

Висновки

Zadarma — чудовий сервіс для відкриття бізнесу в Європі чи роботи звідти на Україну. Платформа надає безліч корисних інструментів і послуг: віртуальні номери в багатьох країнах ЄС, що дозволяє підключатися до місцевих мереж, щоб дзвонити й отримувати дзвінки від місцевих клієнтів, партнерів чи постачальників; хмарну АТС, що збирає всі дзвінки на одному номері та перенаправляє їх на різні номери чи різних співробітників; відеоконференції, що допомагають зв’язуватися з партнерами і співробітниками з будь-якої точки світу й обговорювати питання в режимі реального часу.

Через Zadarma можна відправляти SMS на місцеві номери мобільних телефонів у країнах Європи. Варта уваги й консоль адміністратора. Цей інструмент відстежує всі послуги, налаштування та оплати, пов’язані з віртуальним офісом в Україні чи ЄС, і керує ними.

 

Партнер проєкту?
Огляд сервісу IP-телефонії Zadarma: корисний інструмент для відкриття бізнесу в Європі

 

Спробувати віртуальну АТС Zadarma

 

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Стаття з партнерськими посиланнямиЦей матеріал містить посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції, проте дає виданню можливості для розвитку.
Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: