Рубрики НовиниКіно

«20 днів у Маріуполі» — абсолютний рекордсмен за переглядами на Takflix і найпродаваніший за всю історію «Київстар ТБ»

Опубликовал
Катерина Даньшина

Цифровий реліз оскароносного документального фільму Мстислава Чернова відзначився новими рекордами для українських стримінгів.

Згідно зі звітами платформ, які наводить Forbes, «20 днів у Маріуполі» став абсолютним рекордсменом за переглядами на стримінгу Takflix у дебютний вікенд, обійшовши стрічки «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча і «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» Надії Парфан, та показав рекордні для «Київстар ТБ» продажі, обігнавши не лише українські, а й світові хіти (у період із 21 по 24 березня фільм увійшов у топ-10 за кількістю переглядів серед усього VOD-контенту).

На Volia TV «20 днів у Маріуполі» подивились близько 18%  користувачів — загалом всього за три дні стрічка зібрала уп’ятеро більше переглядів у порівнянні з усіма іншими фільмами онлайн-кінотеатру. На  Megogo до кінороботи Чернова відкрили понад 21 000 доступів (з урахуванням передзамовлень) — стрічка встановила рекорд на стримінгу серед документального кіно і стала одним із лідерів загального рейтингу.

Зазначимо, що «20 днів у Маріуполі» також став найкасовішою документальною стрічкою в Україні зі зборами у 2,2 млн гривень в кінотеатрах на початок березня. За кордоном фільм можна переглянути на Apple TV і Amazon Prime, він також доступний на Google Play, Microsoft Movies & TV та інших цифрових платформах.

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

«20 днів у Маріуполі» — перший український фільм в історії України, який здобув «Оскар» в номінації «Найкращий документальний фільм». Стрічка розповідає про осаду Маріуполя у лютому-березні 2022 року — команда Associated Press, які на той час були останніми журналістами в місті, задокументувала облогу і спричинену нею гуманітарну катастрофу, роботу лікарів, бомбардування пологового будинку, масові поховання загиблих цивільних та інші злочини росіян. Над фільмом працювали режисер Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко — усі троє отримали Пулітцерівську премію.

Disqus Comments Loading...