Рубрики НовиниWTF

2024 рік. Маск «здолав‎» ботів та шахраїв в Twitter/X — помилковим блюрингом зображень на платформі

Опубликовал
Катерина Даньшина

Вихідними X помилково блюрив та додавав на рандомні зображення позначку «‎чутливий контент» — навіть на такі нешкідливі знімки, як-от природи, книг, машин чи тварин.

Як повідомив нині Ілон Маск, проблема виникла через несправність бота, який насправді має блокувати спам чи шахрайський контент, а натомість позначив «‎забороненими» звичайні дописи.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

В X повідомили, що проблему таки усунули, а всі «‎неправильно нанесені» мітки прибрали.

Нинішня технічна проблема — лише остання з низки помилок, які вразили соцмережу останніми місяцями. У грудні X стикнувся із найбільшим з моменту поглинання Ілоном Маском збоєм — понад 100 000 користувачів скаржились, що стрічка тимчасово перестала оновлюватись. У серпні 2023-го інший збій видалив дописи, опубліковані до 2014 року (включно із зі знаменитим селфі Еллен Дедженерес з церемонії «‎Оскар», яке чи не найбільше ретвітили на платформі), а у липні після запровадження «‎лімітів швидкості» сайт обмежив кількість переглядів на день.

З моменту свого приходу Маск звільнив близько 90% персоналу, що часто пов’язують зі збільшенням кількості технічних проблем на сайті; так само на це може впливати ребрендинг Twitter на X, який передбачає запуск десятка нових послуг, зокрема й платіжних.

Disqus Comments Loading...