5G-модем iPhone 15 Pro став швидше на 24% відносно iPhone 14 Pro

Опубликовал
Юрій Орос

iPhone 15 Pro повинен краще працювати в 5G-мережах. Згідно з даними тестів, модем Qualcomm Snapdragon X70 (ймовірно) в iPhone 15 Pro може порадувати кращим енергоспоживанням, більшою швидкістю та кращою передачею даних на великих відстанях.

Згідно з даними дослідження SpeedSmart, iPhone 15 Pro став у американських мобільних мережах до 24% швидшим за свого попередника — iPhone 14 Pro. Найбільший прогрес спостерігався у мережі Verizon, одночасний тест показав середню швидкість завантаження 195,83 Мбіт/с на iPhone 14 Pro проти 243,06 Мбіт/с на iPhone 15 Pro. Найбільша середня швидкість завантаження спостерігалася в T-Mobile — 300,92 Мбіт/с, в AT&T найменший середній показник — 204,34 Мбіт/с.

Причина пришвидшення найімовірніше пов’язана з новим модемом в iPhone 15 Pro та Pro Max. Хоча Apple не конкретизує модель пристрою для передачі даних, згідно з даними SpeedSmart, у Pro-моделях встановлено Snapdragon X70, що також використовується в лінійці Samsung Galaxy S23. Рекламна кампанія Qualcomm робить акцент на «незрівнянну швидкість передачі даних, покриття та низьку затримку». Також в X70 є спеціальний ШІ-процесор, який має покращувати з’єднання в мережах з покриттям 5G.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Вже не один рік ходять чутки, що Apple створить свій 5G-модем, проте як мінімум до 2024 року цього не повинно відбутися.

 

Disqus Comments Loading...