Рубрики НовиниСофт

Альтернатива Twitter: Threads від Meta не буде доступною в Євросоюзі з 6 липня – ірландський регулятор

Опубликовал
Андрей Русанов

Вже завтра, 6 липня, соціальна мережа Threads від Meta, покликана замінити Twitter, буде запущена в США та Великій Британії, але жителі Євросоюзу не зможуть скористатися додатком – про це заявив ірландський регулятор. Meta прийняла рішення поки не запускати сервіс у Європі через ускладнення з Єврокомісією щодо збору даних користувачів.

Комісія із захисту даних Ірландії (DPC) повідомила, що наразі Threads не з’явиться в ЄС. При цьому жоден європейський регулятор не блокував соціальну мережу – Meta вирішила поки що не запускати платформу в ЄС, щоб уникнути нових проблем. Ймовірно, європейським користувачам доведеться почекати, поки Meta адаптує програму до європейських вимог.

Проблема полягає в тому, що Threads буде експортувати дані з Instagram. Крім даних для логіну, експорт включає дані про здоров’я, місцеперебування, історію пошуку та іншу інформацію, конфіденційну на думку ЄС. Раніше DPC заборонила Meta запуск реклами у WhatsApp, через використання даних з Facebook та WhatsApp.

Можливо, чекати європейцям доведеться довго. Раніше через схожу причину в Євросоюзі не відбувся запуск Google Bard AI, котрий недоступний в ЄС і досі.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Вебсайт Threads вже працює, але містить лише зворотний відлік до запуску та QR-код на завантаження мобільного додатка. На сторінці завантаження замінника Twitter є кнопка попереднього замовлення програми для iOS, а кнопка Play Store поки що сіра і супроводжується словом «Скоро». Невідомо точно, чи буде Threads завтра доступною в Україні, але дві ці кнопочки українізовані.

Джерело: Neowin

Disqus Comments Loading...