Новини Софт 05.07.2023 о 12:58 comment views icon

Альтернатива Twitter: Threads від Meta не буде доступною в Євросоюзі з 6 липня – ірландський регулятор

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Альтернатива Twitter: Threads від Meta не буде доступною в Євросоюзі з 6 липня – ірландський регулятор

Вже завтра, 6 липня, соціальна мережа Threads від Meta, покликана замінити Twitter, буде запущена в США та Великій Британії, але жителі Євросоюзу не зможуть скористатися додатком – про це заявив ірландський регулятор. Meta прийняла рішення поки не запускати сервіс у Європі через ускладнення з Єврокомісією щодо збору даних користувачів.

Комісія із захисту даних Ірландії (DPC) повідомила, що наразі Threads не з’явиться в ЄС. При цьому жоден європейський регулятор не блокував соціальну мережу – Meta вирішила поки що не запускати платформу в ЄС, щоб уникнути нових проблем. Ймовірно, європейським користувачам доведеться почекати, поки Meta адаптує програму до європейських вимог.

Проблема полягає в тому, що Threads буде експортувати дані з Instagram. Крім даних для логіну, експорт включає дані про здоров’я, місцеперебування, історію пошуку та іншу інформацію, конфіденційну на думку ЄС. Раніше DPC заборонила Meta запуск реклами у WhatsApp, через використання даних з Facebook та WhatsApp.

Можливо, чекати європейцям доведеться довго. Раніше через схожу причину в Євросоюзі не відбувся запуск Google Bard AI, котрий недоступний в ЄС і досі.

Twitter Threads Meta

Вебсайт Threads вже працює, але містить лише зворотний відлік до запуску та QR-код на завантаження мобільного додатка. На сторінці завантаження замінника Twitter є кнопка попереднього замовлення програми для iOS, а кнопка Play Store поки що сіра і супроводжується словом «Скоро». Невідомо точно, чи буде Threads завтра доступною в Україні, але дві ці кнопочки українізовані.

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

Instagram для тексту. Нова соцмережа Цукерберга Threads з’явилася в App Store напередодні запуску 6 липня

Джерело: Neowin


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: