Рубрики Новини

Ілон Маск звільнив 15% працівників команд з модерації контенту у Twitter  — це викликає занепокоєння напередодні проміжних виборів у США

Опубликовал
Катерина Даньшина

Ілон Маск підтвердив очікування ЗМІ щодо масових звільнень у Twitter  — майже 50% персоналу вже попрощалися з компанією (їх проінформували про звільнення електронною поштою). Та найбільші скорочення торкнулися команд з довіри та безпеки Twitter — що виглядає досить тривожно напередодні проміжних виборів у США.

Утім, керівник відділу безпеки та доброчесності компанії Йоель Рот зазначив, що “основні можливості модерації” компанії все ще діють.

Минулого тижня компанія обмежила доступ до деяких внутрішніх інструментів з “міркувань безпеки” — точний час не вказано, але це приблизно збігається з моментом, коли Ілон Маск очолив компанію.

Щоденний обсяг дій з модерації залишився “стабільним” сказав Рот, хоча підтвердив це твердження лише розпливчастою діаграмою, яка показує кількість твітів, які “щодня переглядалися та до яких вживалися заходи”. 

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

Маск у п’ятницю ввечері, написав: “цього тижня ми справді бачили, як ворожі висловлювання іноді знижувались в порівнянні з попередніми нормами”.

Однак, за словами Рота, Twitter довелося “змінити пріоритети деяких робочих процесів” – наприклад прибрати запити на відновлення паролів та “деякі” апеляції щодо призупинення дії акаунтів. Twitter “працює над тим, щоб повернути їх у мережу найближчими днями”.

Модерація в Twitter викликала занепокоєння напередодні проміжних виборів у США, які відбудуться вже наступного тижня. Але Рот зазначає, що чесність виборів залишається “пріоритетом”.

Маск, який минулого тижня заявив, що Twitter створить спеціальну “раду з модерації контенту”, також підкреслив, що компанія все ще зосереджується на модерації.

 “Знову ж таки, щоб бути винятково зрозумілим, сувора прихильність Twitter модерації контенту залишається абсолютно незмінною”, — написав він у п’ятницю в Twitter.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...