Apple недоотримає 6 мільйонів iPhone 14 Pro через протести на заводі Foxconn

Опубликовал
Катерина Даньшина

Постійні проблеми на заводі Foxconn у Чженчжоу в Китаї впливають на виробничі плани Apple. Очікується, що протести проти Covid-обмежень, через які багато працівників втекли з фабрики, цього року призведуть до браку майже 6 мільйонів iPhone 14 Pro.

Підприємство Foxconn виробляє переважну більшість пристроїв iPhone 14 Pro і Pro Max. Робота була перервана в середині жовтня після спалаху Covid, який поставив фабрику та її 200 000 працівників у “замкнутий цикл”. Зазначається, що 20 000 працівників помістили на карантин, в умови з обмеженою кількістю їжі. Також повідомлялось про загибель 8 людей на заводі з початку карантину. Це своєю чергою спричинило втечі з заводу — у мережі публікували відео, як люди перелазять забори комплексу та долають кілометри, щоб дістатись додому. 

Компанія намагалася заспокоїти працівників, пропонуючи їм бонуси до 1800 доларів на місяць за те, що вони залишаться на фабриці протягом грудня та січня.

Онлайн-курс "Архітектура високих навантажень" від robot_dreams.
Досвід та інсайти від інженера, який 12 років створює програмне забезпечення для Google.
Програма курсу і реєстрація

Багатьох співробітників замінили нові, які згодом також повстали проти практики оплати праці та карантину у Foxconn.

Ситуація на заводі й досі залишається нестабільною, і оцінка втраченого виробництва може змінитися, каже анонімне джерело Bloomberg. Багато залежатиме від того, як швидко тайванська компанія зможе повернути людей на конвеєри. Якщо карантин триватиме в найближчі тижні, виробництво може бути відкладено далі.

Раніше цього місяця Apple попередила, що обмеження, введені на заводі, вплинуть на постачання двох моделей iPhone 14 Pro. Очікується, що в результаті збою буде втрачено шість мільйонів одиниць смартфонів, хоча Apple і Foxconn сподіваються компенсувати збитки наступного року.

Apple переживає не найкращі часи з виходом iPhone 14. Падіння попиту на дорогі технологічні продукти через глобальний економічний спад призвело до того, що компанія з Купертіно знизила загальний план виробництва приблизно до 87 мільйонів одиниць з більш раннього прогнозу у 90 мільйонів одиниць

У жовтні з’явилися повідомлення про те, що Apple доручила двом постачальникам скоротити виробництво iPhone 14 Plus на 90%, менш ніж через два тижні після дебюту телефону, через слабкий попит. Дійсно, здається, це занадто — платити принаймні 899 доларів за 6,7-дюймовий iPhone 14 Plus, коли можна отримати iPhone 14 Pro на 100 доларів дорожче — або 14 Pro Max за додаткові 200 доларів.

Джерело: Bloomberg, Techspot

Disqus Comments Loading...