Рубрики Новини

Apple змінює головного дизайнера: Еванс Хенкі йде з посади після 3 років роботи в компанії

Опубликовал
Катерина Даньшина

Еванс Хенкі замінила знаменитого Джоні Айва у 2019 році – хто в майбутньому обійме посаду головного дизайнера Apple поки не повідомляється.

Apple підтвердила Bloomberg, що голова відділу апаратного проєктування Еванс Хенкі залишає свою посаду після трьох років роботи в компанії. Повідомляється, що вона пробуде на посаді протягом шести місяців у межах переходу. Алан Дай, який прийняв “кермо” розробки програмного забезпечення Apple від Айва у 2019 році, продовжить роботу.

Як і більшість секретної дизайнерської групи Apple, Хенкі поводилася відносно стримано і рідко з’являлася на публіці. Проте вона та її команда були представлені Wallpaper у грудні 2021 року. Хенкі працювала під керівництвом Джоні Айва і зрештою стала керівником групи дизайнерів, офіційно обійнявши вищу посаду віцепрезидента з промислового дизайну після відходу Айва у 2019 році.

“Команда дизайнерів Apple об’єднує творчих експертів з усього світу і в багатьох областях. У команді старших дизайнерів є сильні лідери з багаторічним досвідом. Еванс планує залишитися, поки ми працюємо над переходом, і ми хотіли б подякувати за її роботу та внесок”, – йдеться у повідомленні Apple (проте причина звільнення не оголошується).

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Джерела Bloomberg стверджують, що до компанії повернеться один із колишніх провідних дизайнерів Dye, а нині віцепрезидент Airbnb з дизайну Гері Батчер. Про те, які обов’язки на нього буде покладено не уточнюється.

На Еванс Хенкі покладали великі надії, що справді складно було повторити з урахуванням культових розробок її попередника Айва (включно з iMac, iPod та iPhone), який пропрацював у компанії два десятиліття.

За час роботи Хенкі відмовилася від непопулярних MacBook з клавіатурою-метеликом на користь практичніших моделей і представила кілька великих оновлень, таких як iMac M1.

В той самий час, до змін дизайнер підходила обережно – наприклад, Apple Watch, які (за винятком моделі Ultra) не сильно змінилися з 2018 року.

Елегантний дизайн продуктів Apple сприяв популярності компанії при Стіві Джобсі та залишає її такою з головним виконавчим директором Тімом Куком. За оцінками аналітиків, цього року обсяг продажу компанії наблизиться до 400 мільярдів доларів, що є новим рекордом.

Акції Apple впали майже на 17% у 2022 році, проте вона все одно пережила технічний спад краще, ніж більшість інших компаній. У п’ятницю, 21 жовтня, акції Apple зросли на 2,7% – до $147,27.

Відхід Хенкі може вплинути на майбутні плани дизайну Apple і порушити нові питання про те, як продукти компанії розвиватимуться після звільнення Айва. Джоні Айв залишив компанію у 2019 році та заснував власну дизайнерську фірму під назвою LoveFrom. Apple спочатку стала її головним клієнтом – проте співпраця закінчилася цього року.

Джоні Айв та Тім Кук

Apple продовжує роботу над новими пристроями, включаючи гарнітуру змішаної реальності, окуляри доповненої реальності та, можливо, електромобілі – цікаво, як зміни в штаті вплинуть на їх дизайн.

Раніше стало відомо, що Apple скорочує виробництво iPhone 14 Plus на 90% через слабкий попит (через 2 тижні після старту продажу). Компанія проінструктувала принаймні одного виробника в Китаї негайно припинити виробництво компонентів iPhone 14 Plus, доки група закупівель американської компанії переглядає попит. Два нижчі постачальники Apple у Китаї, які отримують деталі та збирають їх у більші модулі, також скорочують своє виробництво на 70–90%. Говорять, що ці постачальники є єдиними, хто виробляє конкретний модуль для iPhone.

Також компанія доручила постачальникам iPhone 14 скоротити виробництво на шість мільйонів одиниць у другій половині 2022 року.

Джерело: Bloomberg, 9to5mac

Disqus Comments Loading...