Рубрики Новини

Apple звільняє віцепрезидентку онлайн-магазину та керівницю підрозділу IS&T – за місяць з компанії пішли вже 4 топменеджери (всі – жінки)

Опубликовал
Катерина Даньшина

Анна Маттіассон відповідала за онлайн-магазин Apple, а Мері Дембі (яка йде на пенсію після 30 років роботи) керувала Apple Information Systems (IS&T).

Інтернет-магазин був дуже важливим каналом продажів для Apple під час пандемії, тож в останні кілька років компанія провела уніфікацію своєї політики та маркетингу у своїх “цифрових” та фізичних вітринах. Дизайн інтернет-магазину змінили у 2021 році. Відтепер підрозділом керуватиме Карен Расмуссен, яка раніше відповідала за цифровий досвід та електронну комерцію.

IS&T, відділ Дембі, займається технічною інфраструктурою онлайн-сервісів та вебсайту Apple. Компанія називає цю технологію “нервовим центром Apple”, що дозволяє співробітникам спілкуватися один з одним, а також з постачальниками та клієнтами. Хто буде керувати відділом – поки не відомо.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

Дембі та Маттіассон доєднались до компанії високопоставлених керівників, які залишили компанію протягом останніх кількох тижнів. Еванс Хенкі, яка відповідала за промисловий дизайн після того, як Джоні Айв залишив компанію у 2019 році, піде у відставку у квітні, і, як повідомляється, головна спеціалістка з питань конфіденційності Джейн Горват також оголосила про звільнення.

Представник Apple відмовився коментувати останні звільнення.

Також раніше було звільнено віцепрезидента із закупівель Тоні Блевінсавін у досить грубій формі висловився про свою роботу в TikTok. Блогер Деніел Мак опублікував відео, в якому спитав Блевінса, чим він заробляє на життя.

“Я ганяю на машинах, граю у гольф та пещу жінок з великою груддю. Але я беру вихідні та відпустки”, – відповів Тоні.

Хоча відхід кількох людей із вищого керівництва не обов’язково є ознакою масового відтоку, за цим варто стежити, якщо це стане тенденцією. Також цікаво, що, окрім Блевінса, усі керівники, що пішли – це жінки. Apple ставить перед собою великі цілі щодо різноманітності своєї керівної команди, але відхід може ускладнити їхні досягнення. Згідно з даними вебсайту компанії, станом на кінець 2021 року жінки становили 31,4% глобальної команди лідерів. Звіт Apple за 2022 рік повинен бути представлений приблизно в березні.

Минулого тижня Apple відзвітувала про доходи за четвертий квартал, у яких виторг склав 90,1 мільярда доларів, а прибуток на акцію — 1,29 долара (обидва показники вищі за очікування аналітиків Волл-стріт). Показники практично всіх підрозділів Apple (включаючи iPhone, Mac, послуги та пристрої) демонстрували зростання в порівнянні з минулим роком – за винятком iPad. Однак, попри зростання в річному обчисленні, виторг від продажів iPhone у четвертому кварталі виявився нижчим за прогнозовані цифри.

Є припущення, що iPhone 14 та iPhone 14 Plus не виправдовують очікувань Apple щодо “звичайної” лінійки, при цьому більшість покупців віддають перевагу 14 Pro та 14 Pro Max. Телефони Pro мають швидший процесор, модернізовану систему камер та новий інтерфейс Dynamic Island. Квартал включав лише продаж iPhone 14, 14 Pro і 14 Pro Max протягом 8 днів; більша версія Plus була випущена лише через кілька тижнів.

Apple скорочує виробництво iPhone 14 Plus на 90% через слабкий попит (через 2 тижні після старту продажів)

Джерело: The Verge, Bloomberg

Disqus Comments Loading...