Рубрики НовиниІгри

Baldur’s Gate 3 вийде на Xbox X|S цього року, але без спільної гри на одному екрані для S – молодша консоль не «тягне»

Опубликовал
Андрей Русанов

Larian Studios оголосила, що знайшла спосіб представити Baldur’s Gate 3 гравцям Xbox Series X|S вже цього року. Для цього версію Xbox S позбавлять можливості спільного проходження на єдиному екрані у різних вікнах – слабша консоль просто не «витягує» цей режим.

«Надзвичайно радий підтвердити, що після вчорашньої зустрічі з Філом Спенсером ми знайшли рішення, яке дозволяє нам запропонувати Baldur’s Gate 3 гравцям Xbox ще цього року, над чим ми працювали досить довго», — розповів засновник Larian Свен Вінке.

Далі він пояснив рішення: консолі Xbox Series X матимуть функцію розділеного екрана, але її не буде на Xbox S – все інше залишиться. Крім того, між версіями Steam та Xbox Series працюватиме перехресне збереження.

Раніше у Larian казали, що мають проблеми з розробкою версії Baldur’s Gate 3 для Xbox через слабке апаратне забезпечення Series S. Студія намагалася адаптувати кооператив із розділеним екраном для запуску на всіх консолях – Microsoft навіть послала інженерів працювати з Larian над розв’язанням.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

Глава Xbox Філ Спенсер наполягав на тому, щоб гра запускалася на обох Xbox та казав, що Microsoft винесе уроки з ситуації навколо Baldur’s Gate 3. Гра стала одним з найпотужніших релізів року, і Microsoft не хотіла її втрачати – це б надало конкурентну перевагу PlayStation. Baldur’s Gate 3 з’явиться на PlayStation 5 вже 6 вересня. На Xbox Series X|S вона також вийде у 2023 році, але дату релізу поки не оголошено.

Джерело: IGN

Disqus Comments Loading...