Рубрики НовиниКіно

«Барбі» та «Оппенгеймер» заробили понад $500 млн у перший вікенд та нині мають понад 90% «‎свіжості» на Rotten Tomatoes

Опубликовал
Катерина Даньшина

«‎Барбінгеймер», жартівливе протистояння історичної драми Крістофера Нолана з романтичною «‎рожевою» комедією про ляльок Ґрети Ґервіґ, принесло вже понад пів мільярда касових зборів, і обидва фільми перевищили свої прогнози.

«‎Барбі» однаково добре сприймають як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках – однак «‎Оппенгеймер» відзначився своєю ефективністю. Біографічна драма про творця атомної бомби заробила $80,5 млн на внутрішньому ринку та $93,6 млн у 78 країнах, отримавши глобальну цифру касових зборів у розмірі $174 млн (прогнозувалось близько $100 млн глобального заробітку за перші вихідні). Водночас «Барбі‎» заробила рекордні $155 млн у США та $182 млн у 69 країнах із загальним глобальним дебютом у розмірі понад $337 млн (останній великий реліз Warner Bros, «‎Флеш», так не зміг досягти цієї суми навіть після місяця прокату в кінотеатрах).

Виробництво «Барбі‎» коштувало $145 млн (без витрат на маркетинг) і, з огляду на касові збори, ймовірно, слід очікувати на нову франшизу для Warner Bros. Ґрета Ґервіґ вже «‎оформила хет-трик» у виробництві комерційних хітів (включно з «‎Леді-бьорд» та «‎Маленькими жінками») та працюватиме режисером у двох фільмах Netflix про Нарнію, але сиквел «‎Барбі» без неї важко уявити.

«Барбі» також знаменує вкрай необхідну перемогу для зірок Марґо Роббі та Раяна Ґослінґа, які обидва можуть називати W.B. домашньою студією. Роббі знялась у не надто успішних високобюджетних «Амстердамі» і «Вавилоні», останні два кінорелізи Ґослінґа («Перша людина» та «Той, хто біжить по лезу 2049») також були близькі до провалу.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Щодо творця «‎Оппенгеймера», то Крістофер Нолан за роки роботи зарекомендував себе як один із найповажніших режисерів у світі, створюючи інтелектуальні блокбастери. Його «Темні лицарі» зібрали понад $1 млрд у світовому прокаті, а «Початок» та «Інтерстеллар» – майже по $800 млн. До речі, режисер використав реальну бомбу для того, щоб відзняти кадри ядерного вибуху для свого кінотворіння.

Головну роль в «‎Оппенгеймері» зіграв Кілліан Мерфі – це перший фільм актора у співпраці з Universal після припинення стосунків з W.B. у 2021 році.

Обидва фільми отримали оцінку A на CinemaScore від глядачів у день прем’єри, і наразі мають понад 90% «‎свіжості» на агрегаторі оглядів Rotten Tomatoes, що віщує фільмам щасливе майбутнє у прокаті та, можливо, на головній кінопремії світу.

Джерело: Collider

Disqus Comments Loading...