Новини Кіно 24.07.2023 о 09:37 comment views icon

«Барбі» та «Оппенгеймер» заробили понад $500 млн у перший вікенд та нині мають понад 90% «‎свіжості» на Rotten Tomatoes

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

«Барбі» та «Оппенгеймер» заробили понад $500 млн у перший вікенд та нині мають понад 90% «‎свіжості» на Rotten Tomatoes

«‎Барбінгеймер», жартівливе протистояння історичної драми Крістофера Нолана з романтичною «‎рожевою» комедією про ляльок Ґрети Ґервіґ, принесло вже понад пів мільярда касових зборів, і обидва фільми перевищили свої прогнози.

«‎Барбі» однаково добре сприймають як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках – однак «‎Оппенгеймер» відзначився своєю ефективністю. Біографічна драма про творця атомної бомби заробила $80,5 млн на внутрішньому ринку та $93,6 млн у 78 країнах, отримавши глобальну цифру касових зборів у розмірі $174 млн (прогнозувалось близько $100 млн глобального заробітку за перші вихідні). Водночас «Барбі‎» заробила рекордні $155 млн у США та $182 млн у 69 країнах із загальним глобальним дебютом у розмірі понад $337 млн (останній великий реліз Warner Bros, «‎Флеш», так не зміг досягти цієї суми навіть після місяця прокату в кінотеатрах).

Виробництво «Барбі‎» коштувало $145 млн (без витрат на маркетинг) і, з огляду на касові збори, ймовірно, слід очікувати на нову франшизу для Warner Bros. Ґрета Ґервіґ вже «‎оформила хет-трик» у виробництві комерційних хітів (включно з «‎Леді-бьорд» та «‎Маленькими жінками») та працюватиме режисером у двох фільмах Netflix про Нарнію, але сиквел «‎Барбі» без неї важко уявити.

«Барбі» також знаменує вкрай необхідну перемогу для зірок Марґо Роббі та Раяна Ґослінґа, які обидва можуть називати W.B. домашньою студією. Роббі знялась у не надто успішних високобюджетних «Амстердамі» і «Вавилоні», останні два кінорелізи Ґослінґа («Перша людина» та «Той, хто біжить по лезу 2049») також були близькі до провалу.

Рецензія на фільм «Барбі» / Barbie

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

Щодо творця «‎Оппенгеймера», то Крістофер Нолан за роки роботи зарекомендував себе як один із найповажніших режисерів у світі, створюючи інтелектуальні блокбастери. Його «Темні лицарі» зібрали понад $1 млрд у світовому прокаті, а «Початок» та «Інтерстеллар» – майже по $800 млн. До речі, режисер використав реальну бомбу для того, щоб відзняти кадри ядерного вибуху для свого кінотворіння.

Головну роль в «‎Оппенгеймері» зіграв Кілліан Мерфі – це перший фільм актора у співпраці з Universal після припинення стосунків з W.B. у 2021 році.

Рецензія на фільм «Оппенгеймер» / Oppenheimer

Обидва фільми отримали оцінку A на CinemaScore від глядачів у день прем’єри, і наразі мають понад 90% «‎свіжості» на агрегаторі оглядів Rotten Tomatoes, що віщує фільмам щасливе майбутнє у прокаті та, можливо, на головній кінопремії світу.

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

Джерело: Collider


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: