Без повісток і виборів, але зі шлюбом по відеозв’язку — «Дія» анонсувала нові послуги у своє 4-річчя

Опубликовал
Катерина Даньшина

Віцепрем’єр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував в ефірі телемарафону послугу укладання шлюбу онлайн через застосунок «Дія».

Послуга, за словами Федорова, запрацює «незабаром» і використовуватиме відеозв’язок — але інших подробиць поки не надали.

«Можна буде просто одружитися в «Дії» по відео. Це буде досить технологічно. Я не буду робити спойлери, але там буде багато цікавих елементів цього процесу», – пояснив голова Мінцифри, зазначивши, що послуга зокрема стане корисною для військових.

За даними Міністерства юстиції, за 9 місяців 2023 року в Україні було укладено 122 650 шлюбів – найбільше у Київській (13 933), Дніпропетровській (12 389) та Одеській (9 158) областях. Розлучень за цей самий час зареєстровано у 8 разів менше – 15 061 (із тією самою трійкою лідерів по регіонах).

Також Федоров вчергове нагадав, що через «Дію» не планують проводити вибори чи роздавати повістки.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

Український електронний сервіс державних послуг запустили у 2019 році, а за рік офіційно запрацював окремий мобільний застосунок «Дія» — який сьогодні, до речі, святкує своє 4-річчя і вже перетнув позначку у 20 млн унікальних користувачів (чимала частина прийшла саме за час повномасштабного вторгнення — якщо у лютому 2022-го налічувалось 14 млн, то вже у травні 2023-го — 19 млн).

Торік у грудні застосунок отримав новий дизайн, а незабаром Мінцифри обіцяє відкрити його вихідний код. Серед інших планів на 2024 рік — запуск Дія.Офісу, окремого сервісу для держслужбовців, а також освітнього застосунку Мрія з використанням технологій штучного інтелекту.

Disqus Comments Loading...