Рубрики Новини

Безкоштовну демо гру Unreal Engine 5 Superman успішно продавали в Steam протягом двох тижнів – гру видалено за заявою розробника

Опубликовал
Андрей Русанов

Незалежний розробник заявив, що один із релізів Steam є точною копією демоверсії, яку він безплатно випустив раніше цього року. Продавці відповіли власними претензіями та попередженням про порушення авторських прав у відео розробника на YouTube, що демонструє демоверсію.

У квітні розробник Тайсон «TJ ATOMICA» Батлер-Бошма випустив демоверсію Unreal Engine 5 Superman на itch.io, в якій гравці використовують юридично незалежного персонажа, схожого на Супермена, для польоту через стандартну міську забудову. Використовуючи відкриті ресурси Epic, у тому числі місто з демоверсії Matrix Awakens, Бошма випустила проєкт як proof-of-concept гри про супергероїв наступного покоління.

Ідентична гра від Hero Game Studios під назвою Heroes City Superman Edition з’явилася в Steam на початку листопада, спочатку за $35, а потім за $11. Сторінка гри в Steam обіцяла довгий список майбутніх амбітних функцій, таких як мультиплеєр, транспортні засоби, настроювання персонажів та можливість подорожувати різними планетами.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Купивши гру та погравши в неї, Бошма оголосив реліз шахрайською спробою продати його демоверсію. Хоча теоретично кожен може використовувати ті ж ресурси Unreal Engine для створення аналогічного проєкту, він переконався, що повідомлення гри та фізика плаща ідентичні його розробці.

Студія Hero Game заявила, що Бошма – колишній член їхньої команди, який висунув звинувачення на їхню адресу гри через гроші. Вони також подали позов про порушення авторських прав щодо відеороликів Бошма на YouTube із демоверсією, випущеною ще у квітні. При цьому обліковий запис Heroes City у Твіттері з’явився тільки у вересні.

Heroes City зникла зі Steam, ймовірно, через заяву Бошма. Однак той факт, що “гра” пройшла через процес сертифікації Valve та з’явився у Steam на два тижні насторожує.

Цей випадок показує, що будь-яка робота, що доступна безкоштовно без DRM, може бути скопійованою та проданою у великому магазині без згоди початкового розробника. Деякі дрібні розробники можуть не мати ресурсів для боротьби з таким шахрайством.

 

Джерело: TechSpot

Disqus Comments Loading...