Новини Новини 15.11.2022 о 11:46 comment views icon

Безкоштовну демо гру Unreal Engine 5 Superman успішно продавали в Steam протягом двох тижнів – гру видалено за заявою розробника

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Незалежний розробник заявив, що один із релізів Steam є точною копією демоверсії, яку він безплатно випустив раніше цього року. Продавці відповіли власними претензіями та попередженням про порушення авторських прав у відео розробника на YouTube, що демонструє демоверсію.

У квітні розробник Тайсон «TJ ATOMICA» Батлер-Бошма випустив демоверсію Unreal Engine 5 Superman на itch.io, в якій гравці використовують юридично незалежного персонажа, схожого на Супермена, для польоту через стандартну міську забудову. Використовуючи відкриті ресурси Epic, у тому числі місто з демоверсії Matrix Awakens, Бошма випустила проєкт як proof-of-concept гри про супергероїв наступного покоління.

Ідентична гра від Hero Game Studios під назвою Heroes City Superman Edition з’явилася в Steam на початку листопада, спочатку за $35, а потім за $11. Сторінка гри в Steam обіцяла довгий список майбутніх амбітних функцій, таких як мультиплеєр, транспортні засоби, настроювання персонажів та можливість подорожувати різними планетами.

Купивши гру та погравши в неї, Бошма оголосив реліз шахрайською спробою продати його демоверсію. Хоча теоретично кожен може використовувати ті ж ресурси Unreal Engine для створення аналогічного проєкту, він переконався, що повідомлення гри та фізика плаща ідентичні його розробці.

Студія Hero Game заявила, що Бошма – колишній член їхньої команди, який висунув звинувачення на їхню адресу гри через гроші. Вони також подали позов про порушення авторських прав щодо відеороликів Бошма на YouTube із демоверсією, випущеною ще у квітні. При цьому обліковий запис Heroes City у Твіттері з’явився тільки у вересні.

Курс "Web design" від Web-academy.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше

Heroes City зникла зі Steam, ймовірно, через заяву Бошма. Однак той факт, що “гра” пройшла через процес сертифікації Valve та з’явився у Steam на два тижні насторожує.

Цей випадок показує, що будь-яка робота, що доступна безкоштовно без DRM, може бути скопійованою та проданою у великому магазині без згоди початкового розробника. Деякі дрібні розробники можуть не мати ресурсів для боротьби з таким шахрайством.

Ентузіаст переніс Людину-павука в технодемо The Matrix Awakens на Unreal Engine 5 — результат виглядає пристойно

 

Курс "Web design" від Web-academy.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше

Джерело: TechSpot

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: