Рубрики НовиниКрипто

Біткойн може впасти нижче $12 000 — “ведмеді” отримали технічну перевагу на тлі кризи ліквідності криптобіржі FTX

Опубликовал
Катерина Даньшина

Намагання біткойна (BTC) вийти з так званого “ведмежого ринкуВедмежий ринок — це тренд на фінансових ринках, де активи, такі як акції, облігації, ETF або криптовалюта, падають в ціні” зазнали невдачі після гучної кризи ліквідності, що торкнулася криптобіржі FTX. Як наслідок, флагманська криптовалюта скоригувалася майже до свого дворічного мінімуму, а “бикиБики — це ті, хто купує криптовалюту (цінні папери чи товари) в очікуванні зростання цін, або ті, чиї дії викликають таке зростання цін” виглядають безпорадними.

Аналітик Kitco News Джим Вайкоф у статті від 9 листопада каже, що “ведмеді” швидко набрали технічну силу, щоб здійснювати ще більший ціновий тиск у короткостроковій перспективі. Він також зазначив, що невдачі FTX загалом підірвали довіру інвесторів, а ринку надалі слід очікувати “серйозних криз ліквідності”.

“Ринок все ще гуде про потрясіння на криптовалютних ринках у вівторок, які вилилися в безпечні покупки золота та різко підвищили ціни на жовтий метал та срібло”, — написав він.

Ще один криптоаналітик, підписаний у Twitter псевдонімом AltcoinSherpa, припустив, що на тлі поточних ринкових умов наступна цінова дія біткойна може наслідувати історичні тенденції.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

За словами експерта, актив може відкоригуватися до $12 000, що сформує його сильний опір. Він також сказав, що позиція в $20 000 — “значно порушена”.

AltcoinSherpa заявив, що в разі досягнення позиції в  $12 000 біткойн, ймовірно, викличе посилений купівельний тиск.

Експерт з криптовалютної торгівлі Майкл ван де Поппе зазначив, що падіння до $10 000 — актуальне, але коригування залежатиме від того, як ринок відреагує на кризу.

Своєю чергою товарний стратег Bloomberg Intelligence Майк Макглоун заявив, що спад на ринку криптовалют може спричинити капітуляцію на інших ринках —  це так зване “макроекономічне доміно”.

“Ведмежий” прогноз також поширився на технічні характеристики біткойна. За підсумком одного дня індикатор “Summary” вказує на “сильні продажі” на позначці 16; такі ж фіксує індикатор рухомого середнього (Moving Average, MA) — на рівні 14. Осцилятори (Oscillators) демонструють “продаж” на рівні 2.

Технічний аналіз біткойна. Зображення: TradingView

Тим часом біткойн продовжує вільне падіння і станом на вечір 9 листопада перебував на рівні $17 200, втративши 11% за останні 24 години.

Загалом з початку року ринок криптовалют втратив майже 1 трильйон доларів ринкової капіталізації під тиском низки чинників (підвищення інфляції у всьому світі та війна в Україні), що завершилося серією банкрутств за участю криптохедж-фондів і кредиторів, зокрема Celsius Network, Voyager Digital і Three Arrows Capital і скорочення діяльності таких компаній, як Blockchain.com і Coinbase.

Згідно з даними, зібраними Finbold, кількість біткойн-мільйонерів скоротилася на 70,23% за перші три квартали 2022 року через “ведмежий ринок”, а станом на 28 вересня 2022 року загальна кількість біткойн-мільйонерів становила лише 29 497 осіб.

Джерело: Finbold

 

Disqus Comments Loading...