Через санкції Заходу рф використовує у військовій техніці чипи з посудомийних машин і холодильників

Опубликовал
Тетяна Нечет

Західні технології не доступні для росії, тому країна почала використовувати чипи пральних машин та холодильників у своїй військовій техніці. Про це розповіла міністерка торгівлі США Джина Раймондо.

«У нас є повідомлення від українців, що коли вони знаходять російську військову техніку, вона заповнена напівпровідниками, які вони дістали з посудомийних машин та холодильників», — заявила Раймондо на слуханнях у Сенаті 11 травня.

Експорт технологій із США до росії скоротився майже на 70% з моменту введення санкцій наприкінці лютого. Понад 30 інших країн ввели аналогічні заборони на експорт, у тому числі й до білорусі.

«Наш підхід полягав у тому, щоб позбавити росію технології — технології, яка б підірвала її здатність продовжувати військову операцію. І це саме те, що ми робимо», — додала Раймондо.

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

За словами прессекретаря Міністерства торгівлі США Робіна Паттерсона, кількість поставок із США до росії, включаючи товари, що підпадають під дію нових правил (напівпровідники, телекомунікаційне обладнання, лазери, авіоніка та морські технології) скоротилася на 85%, а їхня вартість — на 97 % у порівнянні з тим самим періодом 2021 року.

У своєму виступі в Сенаті Раймондо також відзначила недавні повідомлення про те, що два російські виробники танків призупинили виробництво через брак імпортних компонентів: Уралвагонзавод і Челябінський тракторний завод.

Комп’ютерні чипи — це «мізки», які керують найсучаснішою електронікою, від побутової техніки до винищувачів. росія виробляє мало своїх чипів, історично покладаючись на імпорт азійський та західних компаній.

Російські військові безпілотники, збиті над Україною за останні роки, були набиті західною електронікою і компонентами, заявив представник лондонської дослідницької групи Conflict Armament Research.

Найбільші у світі виробники комп’ютерних чіпів почали припиняти постачання до росії наприкінці лютого після того, як набули чинності санкції США і країна пригрозила обмеженнями тим, хто забезпечуватиме технологіями рф.

Disqus Comments Loading...