Новини Технології 12.05.2022 о 15:14 comment views icon

Через санкції Заходу рф використовує у військовій техніці чипи з посудомийних машин і холодильників

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяня Нечет

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Західні технології не доступні для росії, тому країна почала використовувати чипи пральних машин та холодильників у своїй військовій техніці. Про це розповіла міністерка торгівлі США Джина Раймондо.

«У нас є повідомлення від українців, що коли вони знаходять російську військову техніку, вона заповнена напівпровідниками, які вони дістали з посудомийних машин та холодильників», — заявила Раймондо на слуханнях у Сенаті 11 травня.

Експорт технологій із США до росії скоротився майже на 70% з моменту введення санкцій наприкінці лютого. Понад 30 інших країн ввели аналогічні заборони на експорт, у тому числі й до білорусі.

«Наш підхід полягав у тому, щоб позбавити росію технології — технології, яка б підірвала її здатність продовжувати військову операцію. І це саме те, що ми робимо», — додала Раймондо.

За словами прессекретаря Міністерства торгівлі США Робіна Паттерсона, кількість поставок із США до росії, включаючи товари, що підпадають під дію нових правил (напівпровідники, телекомунікаційне обладнання, лазери, авіоніка та морські технології) скоротилася на 85%, а їхня вартість — на 97 % у порівнянні з тим самим періодом 2021 року.

У своєму виступі в Сенаті Раймондо також відзначила недавні повідомлення про те, що два російські виробники танків призупинили виробництво через брак імпортних компонентів: Уралвагонзавод і Челябінський тракторний завод.

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Комп’ютерні чипи — це «мізки», які керують найсучаснішою електронікою, від побутової техніки до винищувачів. росія виробляє мало своїх чипів, історично покладаючись на імпорт азійський та західних компаній.

Російські військові безпілотники, збиті над Україною за останні роки, були набиті західною електронікою і компонентами, заявив представник лондонської дослідницької групи Conflict Armament Research.

Найбільші у світі виробники комп’ютерних чіпів почали припиняти постачання до росії наприкінці лютого після того, як набули чинності санкції США і країна пригрозила обмеженнями тим, хто забезпечуватиме технологіями рф.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: