Рубрики НовиниКіно

Disney в очікуванні тривалих страйків: «Бідолахи» відкладені, іншим фільмам – приготуватись

Опубликовал
Катерина Даньшина

Студії нічого не могли зробити з пандемією, яка посунула вихід великих фільмів, але мають шанс виправити ситуацію з протестами акторів та сценаристів – хоча, схоже, на поступки йти не планують.

За кілька днів після перенесення «‎Претендентів» з Зендеєю (з вересня 2023 на квітень 2024 року) з’явилась новина про те, що друга «‎Дюна»  Warner Bros. також може вийти пізніше.  В Disney йдуть подібні розмови, повідомляє Bloomberg, – студія відклала вихід «Бідолах» Йоргоса Лантімоса з 8 вересня на 8 грудня та розглядає нові графіки для анімаційного фільму «Бажання», комедії Тайки Вайтіті «‎Наступний гол – переможний» та «‎Журналу мрії» з Джонатом Мейнджорсом.

Ці чотири стрічки поряд з «Маєтком із привидами», «‎Творцем» Гарета Едвардса, «‎Марвелами» та «‎Привидами у Венеції» Кеннета Брани складають розклад Disney на 2023 рік. Сімейне фентезі з Оуеном Вілсоном вийде цього тижня, а трейлери решти фільмів регулярно оновлюються – тож можливо посунеться не все.

Ну і варто згадати, що у червні Disney оновила графіки для фільмів 2024 і 2025 років – зокрема для третього «‎Аватару» та «‎Зоряних війн» з Дейзі Рідлі – тож, схоже, студія розраховує на тривалі страйки й навряд чи збирається, щось з цим робити, окрім того, як час від часу переносити дати.

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс
  • Страйки сценаристів в Голлівуді розпочалися ще на початку травня, а у липні до них приєдналася профспілка акторів SAG-AFTRA, яка представляє близько 160 000 акторів телебачення та кіно. Багато вимог стосуються вищої зарплатні, збільшення залишкових платежів (типу роялті) від потокових сервісів і перешкоди використання штучного інтелекту для збереження робочих місць в галузі.
  • Через протести багато виробництв було закрито, хоча деякі зйомки фільмів і серіалів, для яких були завершені сценарії, тривали. Подвійні протести (які востаннє в Голлівуді відбувалися ще у 1960-х роках, коли Рональд Рейган був президентом Гільдії кіноакторів) можуть призвести до припинення показу кіно та телешоу, в яких задіяні члени SAG-AFTRA, не лише в США, а й у всьому світі, а також відкласти вручення премії «Еммі» до пізньої осені або навіть наступного року.
Disqus Comments Loading...