До 40 хвилин на день. Китай планує суттєво обмежити використання смартфонів для дітей

Опубликовал
Катерина Даньшина

Чим молодші діти – тим суворіші обмеження.

Управління кіберпростору Китаю пропонує проєкт правил, згідно з яким у країні обмежуватимуть використання смартфонів для дітей віком до 18 років. 

16 та 17-річні зможуть використовувати смартфони до 2-х годин на день, діти віком від 8 до 15 років – одну годину, а найменші, до 8 років – лише 40 хвилин. У пропозиції також передбачено заборону на використання смартфонів у нічний час – з 22:00 до 6:00. 

Усі смартфони повинні мати спеціальний режим доступу, який дозволить батькам обмежувати перегляди дітей, а інтернет-провайдерам – пропускати лише контент, що відповідає їхньому віку. Наприклад, діти до 3-х років можуть слухати пісні чи інші формати аудіо, а діти віком до 12 років – переглядати освітні та новинні матеріали. 

Онлайн-курс "Створення особистого бренду" від Skvot.
Прокачайте особистий бренд для підсилення власного бізнесу, підвищення продажів та впізнаваність на ринку.
Дізнатись більше про програму курсу і досвід лектора

Правила мають допомогти «‎приборкати залежність у дітей», оскільки уряд Китаю вважає, що тривале використання мобільних пристроїв, ігор і сервісів може бути шкідливим для їхнього розвитку. Країна вже встановила державний ліміт для відеоігор – неповнолітні можуть грати лише 3 години на тиждень.

Пропозиція все ще відкрита для обговорення, хоча вже є деякі питання щодо реалізації. Наприклад, хто відповідатиме за впровадження дитячого режиму – виробники обладнання чи розробники операційної системи. 

Правила також матимуть значний вплив на китайських розробників, таких як ByteDance (відповідальний за TikTok і його китайський аналог Douyin) і Tencent (виробник WeChat і багатьох ігор). Можливо, їм доведеться розробляти програми та адаптувати вміст відповідно до цих часових обмежень.

Disqus Comments Loading...