Новини Пристрої 03.08.2023 о 14:57 comment views icon

До 40 хвилин на день. Китай планує суттєво обмежити використання смартфонів для дітей

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Чим молодші діти – тим суворіші обмеження.

Управління кіберпростору Китаю пропонує проєкт правил, згідно з яким у країні обмежуватимуть використання смартфонів для дітей віком до 18 років. 

16 та 17-річні зможуть використовувати смартфони до 2-х годин на день, діти віком від 8 до 15 років – одну годину, а найменші, до 8 років – лише 40 хвилин. У пропозиції також передбачено заборону на використання смартфонів у нічний час – з 22:00 до 6:00. 

Усі смартфони повинні мати спеціальний режим доступу, який дозволить батькам обмежувати перегляди дітей, а інтернет-провайдерам – пропускати лише контент, що відповідає їхньому віку. Наприклад, діти до 3-х років можуть слухати пісні чи інші формати аудіо, а діти віком до 12 років – переглядати освітні та новинні матеріали. 

Правила мають допомогти «‎приборкати залежність у дітей», оскільки уряд Китаю вважає, що тривале використання мобільних пристроїв, ігор і сервісів може бути шкідливим для їхнього розвитку. Країна вже встановила державний ліміт для відеоігор – неповнолітні можуть грати лише 3 години на тиждень.

Пропозиція все ще відкрита для обговорення, хоча вже є деякі питання щодо реалізації. Наприклад, хто відповідатиме за впровадження дитячого режиму – виробники обладнання чи розробники операційної системи. 

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

Правила також матимуть значний вплив на китайських розробників, таких як ByteDance (відповідальний за TikTok і його китайський аналог Douyin) і Tencent (виробник WeChat і багатьох ігор). Можливо, їм доведеться розробляти програми та адаптувати вміст відповідно до цих часових обмежень.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: