Рубрики Новини

Дрони Amazon за перший місяць роботи доставили… лише 7 замовлень

Опубликовал
Катерина Даньшина

Колектив підрозділу Prime Air сильно постраждав від нещодавніх масових звільнень в Amazon, а “роботизовані працівники” доставили менше десятка замовлень у перші тижні роботи. 

Після майже десяти років роботи над програмою, у грудні 2022 року Amazon нарешті оголосив, що безпілотники починають доставляти замовлення: в Локфорд, Каліфорнія, та Коледж-Стейшн, Техас. Однак послугою у перші кілька тижнів після запуску скористалися лише 7 домогосподарств — згідно з The Information: два в Каліфорнії та п’ять у Техасі.

Попри заяви Amazon про успішну сертифікацію від Федеральної авіаційної адміністрації (FAA), регулятор заборонив дронам літати над дорогами чи людьми без спеціального дозволу, який необхідно отримувати для кожного конкретного випадку.

Онлайн-курс Frontend-разробник.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Один із планів, який погодила FAA, полягав у тому, щоб співробітники Amazon мали самостійно перевіряти — чи навколишніми дорогами не проїжджають автомобілі — перш ніж дрони залишать депо у Локфорді. Вантажний пункт знаходиться у промисловому кварталі, тож безпілотники мають пролетіти  принаймні над однією дорогою, перш ніж дістатися якогось з будинків. 

У порівнянні з іншими безпілотниками (тими, якими керує Wing, а також Flytrex і Zipline, партнери Walmart) роботизовані кур’єри Amazon важать близько 36 кг. Журналісти припускають, що саме завелика вага дронів викликала занепокоєння у FAA, оскільки конкуренти отримали дозволи без проблем. Wing на сьогодні здійснив понад 300 000 постачань.

Ще один аспект, який не сприяє популярності Amazon — це те, що у клієнтів обов’язково має бути задній двір у домі, де дрони залишатимуть пакунки (тож мешканців квартир одразу прибирають з цільової аудиторії). Літальний апарат до того ж може перевозити лише коробку певного розміру вагою до 2 кг, і скидає пакунки з висоти 3,5 метри — що також обмежує перелік продуктів, доступних для транспортування. 

“Ми приймаємо ретельну оцінку нашої діяльності від FAA; регулятори відіграють важливу роль, адже мають гарантувати, що компанії, які займаються дронами, дотримуються стандартів дизайну, конструкції та експлуатації”, — сказала The Information речниця Amazon Марія Боскетті. 

Боскетті додала, що звільнення, які майже в половину скоротили команди як у Техасі, так і в Каліфорнії не вплинули на плани з доставлення.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...