Рубрики Новини

Epic Games анонсувала RealityScan — безоплатний додаток, який дозволяє створювати 3D-моделі об’єктів із серії фото, знятих на телефон

Опубликовал
Володимир Скрипін

Epic Games анонсувала новий мобільний додаток під назвою RealityScan, який дозволяє створювати 3D-моделі об’єктів із серії фотографій, знятих камерою смартфона. Ідея полягає у скануванні за допомогою камери телефона об’єктів в реальному світі — скажімо, стільця чи світильника — та подальшого перенесення його точної 3D-моделі у відеогру чи проєкт.

RealityScan використовує технології відомого розробника ПЗ для фотограмметрії Capturing Reality, якого Epic Games купила у 2021 році.

Відео з демонстрацію можливостей RealityScan

У демо вище нам показують можливості RealityScan — створення точної та високодеталізованої 3D-моделі коричневого стільця.

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

Як працює

Додаток — максимально простий у користуванні. Для створення 3D-моделі необхідно не менше 20 фотографій об’єкта чи предмета під різними кутами. Хороше освітлення та відсутність додаткових предметів у кадрі — обов’язкові умови для досягнення найкращого результату. Після сканування система миттєво формує 3D-модель з можливістю експорту до Sketchfab для подальшої роботи.

Доступність

Наразі доступна бета-версія RealityScan для iPhone, яку можна встановити через програму раннього доступу TestFlight (кількість місяць обмежена — 10 000). Реліз заплановано на 2022 рік. Версія для Android також планується.

Незалежні тести

Автору The Verge серед перших протестував RealityScan, але лишився, м’яко кажучи, не в захваті. Йому не вдалося і близько наблизитися до тих результатів, які показала Epic Games у демо. Власне, ось його результати зі сканування офісного стільця та пляшки води:

Він припустив, що, можливо, можливостей камери iPhone 12 mini виявилося недостатньо, чи підвело освітлення, чи сканування або ж він просто вибрав невдалі ракурси.

Хай там що, для остаточних висновків варто дочекатися додаткових тестів та виходу фінальної версії програмного забезпечення.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін