Foxconn прогнозує падіння продажів через «‎сумнівний» попит на iPhone 15

Опубликовал
Катерина Даньшина

Тайванська компанія попередила про четверте поспіль зниження квартальних продажів на тлі низького попиту на споживчу електроніку.

У грудні Foxconn звітувала про падіння продажів на 27% до $14,8 млрд, і нині прогнозує зниження у новому періоді, зважаючи на занепокоєння щодо уваги до останнього покоління iPhone (Foxconn — провідний партнер Apple зі складання iPhone).

iPhone 15 надійшов у продаж у вересні, отримавши неоднозначну ранню реакцію на ключових ринках: у США він почав цикл оновлення з попередніх ітерацій, тоді як продажі в Китаї впали. Раніше у країні розширили заборону на використання техніки Apple в органах місцевого самоврядування та державних організаціях. Також місцевий технологічний гігант Huawei випустив власну новинку, смартфон Mate 60.

Сама Foxconn часто підпадала під розслідування регуляторів у Китаї, що відлякало інвесторів і довіру іноземних компаній, що працюють в країні. Компанія також стикається з тиском зі сторони місцевого конкурента Luxshare Precision Industry, який має намір розширити свої потужності з виробництва iPhone.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

За даним Counterpoint Research, на які посилається Bloomberg, обсяг продажів iPhone, ймовірно, зросте на 2% цього року, що менше, ніж загальне зростання мобільного ринку на 5%. З іншого боку, очікується, що продажі смартфонів Huawei зростуть на 37%. Цього тижня Barclays і Piper Sandler знизили свої рейтинги для Apple через низький попит на останній iPhone.

Основна частка доходу Foxconn залежить від Apple, а сукупний обсяг продажів у 2023 році склав $198 млрд, що на 7% менше, ніж торік.

Disqus Comments Loading...