Рубрики Новини

Google Pay блокує платіжні профілі monobank через донецьку прописку

Опубликовал
Тетяна Нечет

Український журналіст Євген Муджирі поскаржився на своїй сторінці у мікроблозі Twitter на те, що популярна система мобільних платежів Google Pay заблокувала його платіжний профіль monobank. Причиною, за словами Муджирі, стала прописка в Донецькій області. Це, судячи з усього, проблема не monobank. Суть у припіненні з 9 березня підтримки карток Visa та MasterCard, виданих у банках рф. Вочевидь, це стосується й ОРДЛО.

Один із користувачів повідомив у коментарях, що вирішити цю проблему можна, надіславши техпідтримці Google Pay виписку з банку про фактичне місце проживання або ID та документ з поточною адресою.

“Треба скинути їм виписку з monobank або ПриватБанку про свою реальну адресу на англ. Забрали на розгляд, кажуть, цього достатньо, але треба почекати. Чекаю”, — порадив коментатор.

Такі самі проблеми з платіжною системою виявились і в інших людей.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

“Google Pay заблокував мій аккаунт, тому що я народився на Донеччині. І тепер вони не можуть перевірити мої докази того, що я живу в іншому регіоні України через… COVID-19. Тут ВІЙНА, і я не можу купити їжу для сина і речі для лікарні через ваш тупий COVID-19?”, — поскаржився користувач.

Нагадаємо, що після нападу рф на Україну на території країни-агресора відключили міжнародні платіжні системи Visa та MasterCard, після чого перестала працювати оплата через Google Pay, Apple Pay та Samsung Pay.

Disqus Comments Loading...