Рубрики НовиниСофт

Гороховський анонсував видалення з monobank російської мови у найближчому оновленні застосунку

Опубликовал
Володимир Скрипін

Співзасновник monobank Олег Гороховський повідомив про відмову від російської версії інтерфейсу — підтримка російської мови зникне з виходом наступного оновлення застосунку (точна дата не повідомляється). Відповідну заяву бізнесмен розповсюдив на своїх сторінках у соцмережах.

Надалі український платіжний застосунок monobank пропонуватиметься виключно з українським інтерфейсом. Олег Гороховський пояснив це рішення бажанням дистанціюватися від усього, що хоча б трішки асоціюється з країною-агресором рф, яка продовжує вбивати українців. Він окремо зазначив, що від початку повномасштабної війни (з 24 лютого) клієнтів російськомовної версії monobank поменшало на 30% — з 1,19 млн до 838 291. Решту Гороховський закликає поставитися із розумінням і наслідувати приклад команди та інших — частіше спілкуватися державною мовою.

Нижче наводимо повний текст заяви Олега Гороховського.

“Я народився і виріс у Дніпрi.

Усе життя говорив і думав російською мовою. Мене ніхто ніколи не притісняв і майже все моє оточення говорило теж російською. Мене не варто було денацифікувати та звільняти.

Ті, хто прийшли на нашу землю, ті, хто щодня вбивають наших дітей, літніх людей, жінок, наших молодих хлопців, принесли багато горя і страждань, вони зруйнували багато доль і порушили величезну кількість планів. Вони хочуть знищити мою Батьківщину і всі вони мають один спільний знаменник — вони всі говорять російською.

Російська мова асоціюється з тими, хто вбиває, гвалтує, грабує, і тими, хто вважає, що «не всё так однозначно». Тому я хочу перестати думати цією мовою або хоча б навчитися гарно говорити українською – мовою сміливих і вільних людей.

У найближчій версії застосунку ми видалимо російську мову з Монобанку.
Монобанк — український банк із чудовим застосунком, що тепер доступний лише українською. Ми дуже хочемо, щоб ті наші клієнти, які сьогодні вибрали мовою застосунку «російська», а їх 838’291 людина (24.02 було 1,19 млн. це -30%), поставилися із розумінням до цього рішення і так само, як і ми почали частіше спілкуватися державною мовою.

Це наша громадянська позиція, і ми нею пишаємося.
А ще ми дуже пишаємося нашою країною та нашими ЗСУ.

Слава Україні!”

Олег Гороховський

український бізнесмен та співзасновник monobank

Disqus Comments Loading...