Рубрики НовиниІгри

GSC Game World виявила вразливість, через яку російські хакери змогли викрасти матеріали S.T.A.L.K.E.R. 2

Опубликовал
Вадим Карпусь

В березні цього року з’ясувалось, що росіяни вкрали матеріали S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl та шантажують GSC Game World. Так звана «російська сталкерська спільнота» заявила про намір злити в мережу велику кількість матеріалів з гри (включно з сюжетом та катсценами), якщо розробники не виконають їхні вимоги. Від  української студії вимагали просити вибачення перед гравцями з росії та білорусі, розблокувати користувача NF Star в офіційному Discord та повернути в гру російську локалізацію.

Звісно, GSC Game World не пішла на поступки росіянам, а справжня ігрова спільнота підтримала розробників гривнею та почала активно купувати гру. Згодом команда з’ясувала, як саме російські здирники змогли викрасти матеріали гри. Про це йдеться в повідомленні GSC Game World.

Команда виявила вразливість, якою скористалась група російських хакерів для крадіжки інтелектуальної власності розробників. Повідомляється, що росіяни вже понад півтора року атакують GSC Game World – ще до початку повномасштабного вторгнення. На жаль, атаки виявились вдалими, й російські покидьки змогли отримати доступ до деяких матеріалів та інформації, які призначалися для тестування різних аспектів гри.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

Розробники закликають ігрову спільноту утриматись від перегляду матеріалів, які розповсюджують російські пройдисвіти, щоб не псувати собі враження від готової гри. Команда й далі активно працює над S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, щоб виправдати очікування гравців. Отже, слід зневажати жалюгідні потуги російських терористів та відправляти їх разом з їхніми зливами курсом російського військового корабля.

Disqus Comments Loading...