Рубрики НовиниСофт

Ілон Маск повідомив про розірвання угоди щодо купівлі Twitter за $44 млрд

Опубликовал
Володимир Скрипін

Пізно вночі проти 9 липня Ілон Маск повідомив, що ініціює розірвання угоди з Twitter щодо купівлі соцмережі за $44 мільярди та зміни форми власності компанії з публічної на приватну. Ексцентричний бізнесмен та найбагатша людина світу вказала причиною тому «хибні й такі, що вводять в оману» дані щодо кількості спам-ботів на платформі. За кілька годин до того, як пролунало офіційне підтвердження The Washington Post повідомило, що Ілон Маск передумав та намагається розірвати угоду з Twitter.

Ілон Маск підписав угоду про купівлю Twitter за 44 мільярди доларів наприкінці квітня після кількох спроб та купівлі  9%-го пакета акцій. Її спочатку хотіли закрити до кінця 2022 року, але на початку травня Ілон Маск призупинив її виконання — через підозри у заниженні кількості фейкових спам-акаунтів у звітах компанії, а на початку червня згадав про своє право не завершувати угоду, якщо керівництво відмовиться надати йому більше даних про фейкові облікові записи. На цьому тлі особливо іронічно виглядає нещодавнє дослідження, що 23% підписників Ілона Маска у Twitter — фейкові або спам-акаунти.

Вночі проти 9 липня Ілон Маск сповістив Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC), що Twitter «не виконав своїх договірних зобов’язань» щодо надання інформації, яка допомогла б оцінити частку ботів на платформі. Бізнесмен впевнений, що їх багато більше, ніж 5%, які офіційно вказала у звітах Twitter.

«Протягом майже двох місяців пан Маск намагався знайти дані та інформацію, необхідну, щоб «провести незалежний аудит кількості фейкових або спам-акаунтів на платформі». Водночас Twitter або не могла, або відмовилася надавати цю інформацію.

фрагмент з тексту листа представників Ілона Маска

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Водночас кілька юристів раніше зазначали, що угода вже в процесі закриття і розірвати її буде непросто. Окрім того, повідомлялося, що кількість ботів, ніде в тексті договору прямо не згадується.

У Twitter моментально відреагували — голова ради директорів Брет Тейлор заявив, що компанія готова до оскарження рішення Маска в суді та впевнена у своїй правоті. На тлі цих новин акції Twitter різко подешевшали — вони втратили майже на 5% на премаркеті.

Якщо Ілону Маску зрештою вдасться скасувати угоду, то бізнесменові доведеться заплатити штраф у розмірі мільярда доларів.

Disqus Comments Loading...