Ілон Маск представив прототип робота-гуманоїда Optimus за $20 000 з акумулятором потужністю 2,3 кВтг, Tesla SoC, а також модулями Wi-Fi та LTE

Опубликовал
Катерина Даньшина

На презентації Tesla AI Day («День ШІ») Ілон Маск продемонстрував прототип робота Optimus або Tesla Bot: він може ходити, танцювати та виконувати звичайну рутинну роботу – перенести коробку або полити квіти.

Як розповів Маск, робот перейняв ПЗ та датчики ШІ у автопілота Tesla. Вартість готової моделі не перевищуватиме 20 тисяч доларів.

Прототип пройшовся сценою, і навіть зобразив танцювальний рух. Після цього компанія показала кілька роликів, на яких видно, як робот виконує різні завдання: переносить коробки або поливає квіти.

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Ще одну версію викотили на сцену на підставці: робот був зібраний, проте корпус повноцінно поки що не функціонував. Як пояснив Маск, саме ця модель “дуже близька до серійного виробництва” – інженери просто не встигли його доопрацювати до презентації. Робот помахав глядачам, продемонструвавши діапазон рухів своїх рук. Інженери спробували зробити їх близькими до “людської біології “: вони можуть захоплювати предмети різних форм і розмірів, включаючи найдрібніші деталі.

Розробка представленої моделі тривала останні шість місяців. Для перетворення прототипу на робочу версію знадобиться, як стверджують у Tesla, ” наступні кілька місяців… або років”.

Програмне забезпечення Tesla Autopilot перенесено на прототип та переналаштовано для роботи у новому “тілі” та середовищі. Спочатку воно “зчитало” людей, що виконують реальні завдання, а потім, використовуючи інверсну кінематику, повторило рухи за допомогою робота Optimus. Також застосовується “онлайн-адаптація руху”, щоб зробити виконання завдань “менш різким”.

Tesla зможе запустити роботів у виробництво та спочатку тестувати їх на своїх заводах. Маск стверджує, що на відміну від інших “вражаючих демонстрацій роботів-гуманоїдів”, Optimus Tesla створений для масового виробництва в мільйонах одиниць.

Вперше про робота Маск розповів на торішній презентації Tesla АI, пообіцявши, що він буде “дружнім” і потенційно зможе “революціонізувати” збірну лінію та виробничий бізнес компанії.

Цього разу робота назвали найбільш важливою розробкою Tesla в поточному році – згодом він має потенціал стати значнішим, ніж автомобільний бізнес компанії.

Майбутні роботи зможуть займатися кулінарією, садівництвом або іншою “нудною, щоденною роботою”. Можливо, з’явиться навіть робот у вигляді “жінки-кішки”.

Раніше Xiaomi показала CyberOne – робота-гуманоїда, здатного розпізнавати емоції людей та дарувати квіти.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...