Новини Технології 01.10.2022 о 17:02 comment views icon

Ілон Маск представив прототип робота-гуманоїда Optimus за $20 000 з акумулятором потужністю 2,3 кВтг, Tesla SoC, а також модулями Wi-Fi та LTE

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

На презентації Tesla AI Day («День ШІ») Ілон Маск продемонстрував прототип робота Optimus або Tesla Bot: він може ходити, танцювати та виконувати звичайну рутинну роботу – перенести коробку або полити квіти.

Як розповів Маск, робот перейняв ПЗ та датчики ШІ у автопілота Tesla. Вартість готової моделі не перевищуватиме 20 тисяч доларів.

Прототип пройшовся сценою, і навіть зобразив танцювальний рух. Після цього компанія показала кілька роликів, на яких видно, як робот виконує різні завдання: переносить коробки або поливає квіти.

Илон Маск представил прототип робота-гуманоида Optimus за $20 000 с аккумулятором мощностью 2,3 кВтч, Tesla SoC, а также модулями Wi-Fi и LTE

Ще одну версію викотили на сцену на підставці: робот був зібраний, проте корпус повноцінно поки що не функціонував. Як пояснив Маск, саме ця модель “дуже близька до серійного виробництва” – інженери просто не встигли його доопрацювати до презентації. Робот помахав глядачам, продемонструвавши діапазон рухів своїх рук. Інженери спробували зробити їх близькими до “людської біології “: вони можуть захоплювати предмети різних форм і розмірів, включаючи найдрібніші деталі.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Илон Маск представил прототип робота-гуманоида Optimus за $20 000 с аккумулятором мощностью 2,3 кВтч, Tesla SoC, а также модулями Wi-Fi и LTE

Розробка представленої моделі тривала останні шість місяців. Для перетворення прототипу на робочу версію знадобиться, як стверджують у Tesla, ” наступні кілька місяців… або років”.

Програмне забезпечення Tesla Autopilot перенесено на прототип та переналаштовано для роботи у новому “тілі” та середовищі. Спочатку воно “зчитало” людей, що виконують реальні завдання, а потім, використовуючи інверсну кінематику, повторило рухи за допомогою робота Optimus. Також застосовується “онлайн-адаптація руху”, щоб зробити виконання завдань “менш різким”.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Tesla зможе запустити роботів у виробництво та спочатку тестувати їх на своїх заводах. Маск стверджує, що на відміну від інших “вражаючих демонстрацій роботів-гуманоїдів”, Optimus Tesla створений для масового виробництва в мільйонах одиниць.

Вперше про робота Маск розповів на торішній презентації Tesla АI, пообіцявши, що він буде “дружнім” і потенційно зможе “революціонізувати” збірну лінію та виробничий бізнес компанії.

Цього разу робота назвали найбільш важливою розробкою Tesla в поточному році – згодом він має потенціал стати значнішим, ніж автомобільний бізнес компанії.

Майбутні роботи зможуть займатися кулінарією, садівництвом або іншою “нудною, щоденною роботою”. Можливо, з’явиться навіть робот у вигляді “жінки-кішки”.

Раніше Xiaomi показала CyberOne – робота-гуманоїда, здатного розпізнавати емоції людей та дарувати квіти.

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: