Рубрики НовиниСофт

Ілон Маск щодо довічного блокування акаунту Дональда Трампа в Twitter — «Мабуть, я б його скасував»

Опубликовал
Володимир Скрипін

10 травня Ілон Маск виступив на конференції Future of the Car, організованій Financial Times — з огляду на угоду щодо купівлі Twitter його прямо запитали, що буде з акаунтом 45-го Президента США Дональда Трампа.

7 січня 2021 року Facebook та Instagram заблокували акаунти Дональда Трампа, який на той час був президентом США, до завершення строку повноважень, а 9 січня адміністрація Twitter назавжди заблокувала його сторінку в соцмережі у зв’язку з ризиком подальшого підбурювання до насильства. Це рішення стало відповіддю на трагічний мітинг прихильників Трампа, який закінчився штурмом Капітолію та загибеллю п’яти осіб. Саме рішення стало предметом гострих дискусій і критик — багато хто вважав його неприпустимим актом цензури.

На конференції Financial Times Ілонм Маск, відповідаючи на питання щодо блокування акаунту Дональда Трампа в Twitter, заявив, що вважає цей захід хибним і, ймовірно, зняв би обмеження, якби йому довелося приймати рішення з цього приводу. Водночас Маск зауважив, що Twitter йому поки не належить. Угоду хочуть закрити до кінця 2022 року, але спочатку, як завжди у таких випадках, її мають схвалити регулятори та акціонери.

«Я обговорював це з Джеком Дорсі, і ми поділяємо думку, що постійний бан повинен бути надзвичайно рідкісним, і ми зарезервуємо його для облікових записів, які є ботами або обліковими записами, які пов’язані зі спамом/шахрайством, де немає інших законних підстав, щоб нести відповідальність.

Я дійсно вважаю, що рішення блокувати обліковий запис Дональда Трампа було хибним. Я думаю, що це помилка, тому що це відштовхнуло більшу частину країни й зрештою не призвело до того, що Дональд Трамп втратив право голосу. Він тепер буде в Truth Social, як і значна частина правих у Сполучених Штатах, і тому я думаю, що це може стати відверто гіршим, ніж мати єдиний форум, де кожен може обговорювати будь-що».

Тому я думаю, що скасував би заборону — але я поки не є власником Twitter, отже це точно не те, що неодмінно станеться, бо як інакше, якщо я не володію Twitter? Але моя особиста думка, щоб було зрозуміло, і Джек Дорсі її поділяє, у нас не повинно бути постійних банів.

Ілон Маск,

Засновник Tesla, SpaceX, найбагатша людина світу

Онлайн-курс "Data Science with Python" від robot_dreams.
Навчіться користуватися бібліотеками Python для розв’язання задач дата-саєнтистики, обробки масивів даних та побудови ML-моделей.
Програма курсу і реєстрація

Але навіть якщо Ілон Маск після купівлі Twitter скасує блокування Дональда Трампа, то це не означає, що колишній американський президент повернеться до використання соцмережі. Принаймні у нещодавньому інтерв’ю Fox News ексцентричний політик і бізнесмен чітко дав зрозуміти, що не збирається повертатись у Twitter і натомість ставить на власну соцмережу TRUTH Social як єдиний майданчик для комунікації.

Відео

Disqus Comments Loading...