Новини Софт 11.05.2022 о 10:55 comment views icon

Ілон Маск щодо довічного блокування акаунту Дональда Трампа в Twitter — «Мабуть, я б його скасував»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

10 травня Ілон Маск виступив на конференції Future of the Car, організованій Financial Times — з огляду на угоду щодо купівлі Twitter його прямо запитали, що буде з акаунтом 45-го Президента США Дональда Трампа.

7 січня 2021 року Facebook та Instagram заблокували акаунти Дональда Трампа, який на той час був президентом США, до завершення строку повноважень, а 9 січня адміністрація Twitter назавжди заблокувала його сторінку в соцмережі у зв’язку з ризиком подальшого підбурювання до насильства. Це рішення стало відповіддю на трагічний мітинг прихильників Трампа, який закінчився штурмом Капітолію та загибеллю п’яти осіб. Саме рішення стало предметом гострих дискусій і критик — багато хто вважав його неприпустимим актом цензури.

На конференції Financial Times Ілонм Маск, відповідаючи на питання щодо блокування акаунту Дональда Трампа в Twitter, заявив, що вважає цей захід хибним і, ймовірно, зняв би обмеження, якби йому довелося приймати рішення з цього приводу. Водночас Маск зауважив, що Twitter йому поки не належить. Угоду хочуть закрити до кінця 2022 року, але спочатку, як завжди у таких випадках, її мають схвалити регулятори та акціонери.

«Я обговорював це з Джеком Дорсі, і ми поділяємо думку, що постійний бан повинен бути надзвичайно рідкісним, і ми зарезервуємо його для облікових записів, які є ботами або обліковими записами, які пов’язані зі спамом/шахрайством, де немає інших законних підстав, щоб нести відповідальність.

Я дійсно вважаю, що рішення блокувати обліковий запис Дональда Трампа було хибним. Я думаю, що це помилка, тому що це відштовхнуло більшу частину країни й зрештою не призвело до того, що Дональд Трамп втратив право голосу. Він тепер буде в Truth Social, як і значна частина правих у Сполучених Штатах, і тому я думаю, що це може стати відверто гіршим, ніж мати єдиний форум, де кожен може обговорювати будь-що».

Тому я думаю, що скасував би заборону — але я поки не є власником Twitter, отже це точно не те, що неодмінно станеться, бо як інакше, якщо я не володію Twitter? Але моя особиста думка, щоб було зрозуміло, і Джек Дорсі її поділяє, у нас не повинно бути постійних банів.

Ілон Маск,

Засновник Tesla, SpaceX, найбагатша людина світу

Але навіть якщо Ілон Маск після купівлі Twitter скасує блокування Дональда Трампа, то це не означає, що колишній американський президент повернеться до використання соцмережі. Принаймні у нещодавньому інтерв’ю Fox News ексцентричний політик і бізнесмен чітко дав зрозуміти, що не збирається повертатись у Twitter і натомість ставить на власну соцмережу TRUTH Social як єдиний майданчик для комунікації.

Відео

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: