Ілон Маск за добу втратив $13 млрд — інвесторів засмутив тестовий запуск Starship та видалення «застарілих‎» синіх галочок в Twitter

Опубликовал
Катерина Даньшина

Останні 24 години були бурхливими для Маска, але розчарували інвесторів – акції Tesla впали на 9,75% до $162,99.

20 квітня експериментальна ракета Starship, розроблена SpaceX, успішно піднялась у небо (хоча кілька двигунів із 33 відмовили) зі стартового майданчика в Бока-Чіка в Техасі втім вже за три хвилини почала неконтрольовано кружляти у верхніх шарах атмосфери й зрештою була підірвана командою з центра керування.

Інше дітище Маска, Twitter, паралельно розпочало свою кампанію  з видалення застарілих синіх галочок верифікації – їх залишали лише в тих, хто підписався на Twitter Blue за $8 на місяць (хоча не обійшлося без винятків).

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

Інвесторів, схоже, не задовольнили події в компаніях, тож акції Tesla різко обвалились. Це вплинуло й на статки самого Ілона – згідно з індексом мільярдерів Bloomberg вони впали на $12,6 млрд (це найбільше падіння цьогоріч). Частка підприємця в Tesla, включно з акціями та опціонами, складає найбільшу частину його багатства у розмірі $164 млрд. 

51-річний Маск поки поступився першим місцем у рейтингу найбагатших людей світу французькому магнату Бернару Арно. Хоча після попереднього падіння, статки Ілона відновилися на $26,8 млрд завдяки 32% приросту Tesla.

Днями Tesla представила свій квартальний звіт про доходи – у першому кварталі 2023-го компанія заробила $23,33 млрд, де чистий прибуток склав $2,5 млрд (на 24% менше ніж показники відповідного періоду торік).

Що стосується подальших дій SpaceX, то генеральний директор, який виглядав доволі засмученим під час трансляції, згодом привітав співробітників і сказав, що він оптимістично налаштований щодо прогресу програми, згідно з внутрішнім електронним листом, який бачив Bloomberg. Наступний запуск може відбутися протягом наступних кількох місяців.

Disqus Comments Loading...