Новини IT-бізнес 21.04.2023 о 13:19 comment views icon

Ілон Маск за добу втратив $13 млрд — інвесторів засмутив тестовий запуск Starship та видалення «застарілих‎» синіх галочок в Twitter

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Останні 24 години були бурхливими для Маска, але розчарували інвесторів – акції Tesla впали на 9,75% до $162,99.

20 квітня експериментальна ракета Starship, розроблена SpaceX, успішно піднялась у небо (хоча кілька двигунів із 33 відмовили) зі стартового майданчика в Бока-Чіка в Техасі втім вже за три хвилини почала неконтрольовано кружляти у верхніх шарах атмосфери й зрештою була підірвана командою з центра керування.

Інше дітище Маска, Twitter, паралельно розпочало свою кампанію  з видалення застарілих синіх галочок верифікації – їх залишали лише в тих, хто підписався на Twitter Blue за $8 на місяць (хоча не обійшлося без винятків).

Інвесторів, схоже, не задовольнили події в компаніях, тож акції Tesla різко обвалились. Це вплинуло й на статки самого Ілона – згідно з індексом мільярдерів Bloomberg вони впали на $12,6 млрд (це найбільше падіння цьогоріч). Частка підприємця в Tesla, включно з акціями та опціонами, складає найбільшу частину його багатства у розмірі $164 млрд. 

Ілон Маск втратив $13 млрд протягом останньої доби. Інвестори розчаровані запуском Starship та видаленням «застарілих‎» синіх галочок в Twitter

51-річний Маск поки поступився першим місцем у рейтингу найбагатших людей світу французькому магнату Бернару Арно. Хоча після попереднього падіння, статки Ілона відновилися на $26,8 млрд завдяки 32% приросту Tesla.

Днями Tesla представила свій квартальний звіт про доходи – у першому кварталі 2023-го компанія заробила $23,33 млрд, де чистий прибуток склав $2,5 млрд (на 24% менше ніж показники відповідного періоду торік).

Що стосується подальших дій SpaceX, то генеральний директор, який виглядав доволі засмученим під час трансляції, згодом привітав співробітників і сказав, що він оптимістично налаштований щодо прогресу програми, згідно з внутрішнім електронним листом, який бачив Bloomberg. Наступний запуск може відбутися протягом наступних кількох місяців.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: