Колишній віцепрезидент Microsoft показав першу копію Windows 95

Опубликовал
Андрій Русанов

Бред Сільверберг, колишній старший віцепрезидент та менеджер з продуктів Microsoft, показав першу у світі копію Windows 95. Все почалося з публікації Дейва Пламмера, іншого видатного працівника Microsoft, який стоїть за Диспетчером завдань, ZIP-файлами та грою в пінбол Space Cadet, яка постачалася безкоштовно з Windows. У дописі Дейв продемонстрував свою версію Windows 95 Special Edition, яку він отримав під час запуску.

Це спонукало Бреда Сільверберга відповісти та згадати, що він все ще має першу коли-небудь створену Windows 95. Це не просто перша версія Windows 95 або копія з першої партії, яка потрапила на полиці. Це перша копія Windows 95, яка зійшла з конвеєра, найперша копія Windows 95, створена Microsoft. Бреда попросили опублікувати фото, і він це зробив.

Windows 95 вийшла 15 серпня 1995 року (RTM), в роздрібній торгівлі ОС з’явилася 24 серпня. Нова Windows поєднала раніше окремі релізи MS-DOS та оболонки Microsoft Windows, отримала значно кращий графічний інтерфейс та нові функції, такі як підключення пристроїв Plug-and-play. Windows 95 представила багато елементів, які наслідували пізніші версії Windows, такі як панель завдань, кнопка «Пуск» тощо.

Онлайн-курс "B2B-продажі" від Laba.
Розробіть ефективну стратегію B2B-продажів за 11 занять: від воронки до партнерської програми.Лектор курсу — засновник консалтингової компанії, який має 15 років досвіду в продажах.
Дізнатись більше

Провідник файлів дебютував під своєю назвою саме у Windows 95. До цього Microsoft поставляла Windows з MS-DOS Executive, а пізніше замінила його на File Manager у Windows 3.x. Windows 95 представила користувацький інтерфейс у тому вигляді, який відомий сьогодні. Концепція робочого столу також дебютувала у Windows 95. Ідея закріплення піктограм на робочому столі була реалізована саме в ній. Проста ідея, що можна розмістити теку чи програму на робочому столі стала одною з основних у сучасних ОС.

Джерело: XDA

Disqus Comments Loading...